Leijonat kampesi kankean alun jälkeen voittoon Ruotsin EHT-turnauksen avauksessa

MAAJOUKKUE / Raportti
Juha Jääskä iski ottelussa tehot 1+1. Arkistokuva.
Suomi kaatoi Sveitsin lukemin 4–2 Ruotsin EHT-turnauksen avausottelussa torstaina. Suurimmiksi voiton takuumiehiksi nousivat Patrik Puistola, Juha Jääskä ja voittomaalin iskenyt Oliwer Kaski.

Sveitsi antoi kylmää kyytiä Leijonille vain reilun minuutin jälkeen, kun Thierry Bader siirsi punapaidat johtoon Tarmo Reunasen ja Niklas Frimanin huolimattoman puolustuspelaamisen jälkeen. Leijonille tarjottiin erässä ylivoimamahdollisuus kahteen otteeseen, mutta tulosta Suomi ei saanut taululle. Sveitsi sai virtaa kahdesta onnistuneesta alivoimasta ja se hallitsi kiekollista peliä erän loppuun saakka.

Toisessa erässä Leijonat liikkui huomattavasti pirteämmällä jalalla ja Ässien hyökkääjä Eemil Erholtz karkasi sveitsiläisrintamasta läpiajoon viimeistellen Suomen avausosuman. Läpiajo syntyi Erholtzin hyvän sijoittumispelaamisen ohella Arttu Hyryn näyttävästä syötöstä.

Maali antoi lisävirtaa Leijonille, mutta maalinteko muodostui ongelmaksi erän edetessä. Vaikeista hyökkäyksistä ja tuhlatuista paikoista tarjoutui muutama paikka sitkeästi pelissä mukana olleelle Sveitsille, mutta Suomen maalilla torjunut Emil Larmi piti veräjänsä puhtaana kiekoista.

Päätöserässä Suomi pääsi lopullisesti niskan päälle, mikä näkyi myös tulostaululla. Juha Jääskän ja Oliwer Kasken terävät laukaukset eivät antaneet mahdollisuutta Sveitsin maalilla torjuneelle Joren van Pottelberghelle

Muutamaankin otteeseen ottelussa maalintekopaikkoja tuhlannut Marc Marchon iski kavennusosuman reilu kuusi minuuttia ennen päätössummeria. Osumaa tarkasteltiin videolta, mutta tilanteessa ei nähty mitään sääntöjen vastaista, joten Leijonat joutui runnomaan kiekon uudelleen ohi van Pottelberghen.

Liigassa hurjassa vireessä viime aikoina ollut Niko Huuhtanen iski lopulta Leijonien illan neljännen osuman, minkä jälkeen Suomi hallitsi kiekkoa, eikä Sveitsi saanut mahdollisuutta ottaa kuudetta kenttäpelaajaa jäälle tarpeeksi aikaisin.

Maalin ollessa tyhjänä hyvän pelin pelannut Larmi lähetti omalta nuotaltaan kiekon kohti vartioimatonta sveitsiläismaalia, mutta kiekko lipui niukasti ohi ja pitkäksi. Suomi kuitenkin piti johtonsa ja avasi turnauksen Ruotsissa voitokkaasti.

Suomi jatkaa turnaustaan lauantaina kello 13.00 Tšekkiä vastaan.