Leijonat hävisi Ruotsille tiukan taistelun jälkeen

MAAJOUKKUE / Raportti
Suomella riitti töitä Ruotsin kanssa. Arkistokuva.
Kuva © Topi Lainio
Leijonat hävisi lauantai-iltapäivänä Ruotsille maalein 2–3. Suomen EHT-turnaus päättyy sunnuntaina ottelulla kisaisäntää vastaan.

Torstaina turnauksen 2–1-häviöllä Tšekkiä vastaan avannut Leijonat sai ottelulle unelma-alun, kun joukkueen kapteeni Atte Ohtamaa ohitti maalivahti Lars Johanssonin jo ajassa 1.07.

Tasaista avauserää rikkoivat Leijonien rangaistukset. Ensimmäisen 20-minuuttisen aikana joukkue keräsi neljä jäähyä, kun Ruotsille niitä vihellettiin vain kaksi. Tre Kronor tuli vielä ennen erätaukoa tasoihin, kun Andreas Wingerli ohitti Lassi Lehtisen ajassa 19.33.

Ruotsi lähti toiseen erään energisesti ja hallitsikin kiekkoa laittaen Lehtisen kunnolla torjuntatöihin. Jacob de la Rose vei Malte Strömwallin alustuksesta joukkueen 1–2-johtoon ajassa 25.12. Seuraavasta maalista vastasikin Strömwall, joka lisäsi johtoa ajassa 36.50. Lucas Elvenes kirjautti itselleen syöttöpisteen osumaan.

Suomi oli päätöserässä purjeissa, ja etenkin laukausten luomisessa oli välillä isojakin ongelmia. Toivottua helpotusta tuskaan toi Lauri Pajuniemen kavennusmaali ajassa 54.10. Maalin alustustyössä oli mukana myös Heikki Liedes. Loppukiri ei kuitenkaan riittänyt lopulta tasoitusmaaliin asti.

Sveitsin EHT-turnaus paketoidaan huomenna sunnuntaina, kun Leijonat kohtaa isäntämaan kello 18.00 alkavassa ottelussa.