Leijonat avaa Helsingin EHT-turnauksen perinteisesti Venäjää vastaan

MAAJOUKKUE / Ennakko
Suomi ja Venäjä ottavat jälleen yhteen Helsingin EHT-turnauksessa.
Kuva © Satu Pitkänen
Maajoukkuekauden ensimmäinen turnaus käynnistyi eilen Ruotsin ja Tšekin välisellä kohtaamisella ja torstaina askiin hyppäävät Venäjä sekä Suomi. Viime vuoden turnauksessa Leijonille tarjoiltiin avausottelussa kylmää kyytiä 2–6-lukemin.

Taas on aika maajoukkuekiekon, kun Helsingin EHT-turnaus polkaistaan Leijonien osalta käyntiin. Perinteisessä avausottelussa vastaan asettuu Venäjä, joka höykytti Suomea viime vuoden turnauksessa tylyin 2–6-lukemin.

Liiga-pelaajat Jere Sallinen ja Elmeri Eronen olivat Jukka Jalosen luotsaaman miehistön maalintekijöinä. Historian saatossa Venäjä on osoittautunut Leijonille haastavaksi vastustajaksi juuri Helsingissä, joten torstai-iltaisessa kiekkonäytöksessä Jalosen ryhmän on esitettävä parastaan voittoa tavoitellakseen. 

Jalonen valitsi tähän turnaukseen sopivasti kokemusta ja nuoruutta, kun taas Oleg Bratashin luotsaama ryhmä on täynnä nuorta innokkuutta. Venäjältä ollaan aiemminkin nähty Helsingin turnauksessa nuorekas joukkue, joka valmistautuu tuleviin U20-ikäluokan MM-kisoihin. 

Leijonien tähtenä on täksi kaudeksi paluun Eurooppaan tehnyt puolustaja Sami Vatanen ja Venäjällä sankarinviittaa kantaa Matvei Michkov

Venäjälle tuli ennen Suomi-ottelua murheellisia uutisia, kun joukkueen apuvalmentajan roolia turnauksessa hoitava  Oļegs Znaroks joutui lähtemään heti Helsinkiin saapumisen jälkeen takaisin kotiin. Ria Novostin tietojen mukaan maajoukkueen entinen päävalmentaja kärsi huonovointisuudesta ja hengitystieoireista.

Leijonien kokoonpano Helsingin EHT-turnauksen avausotteluun

1. kenttä:
Innala Jere – Filppula Valtteri (A) – Pakarinen Iiro
Lehtonen Mikko – Ohtamaa Atte (A)

2. kenttä:
Pesonen Harri – Ruohomaa Mikael – Rajala Toni
Lindbohm Petteri – Vatanen Sami

3. kenttä:
Savinainen Veli-Matti – Aaltonen Miro – Ojamäki Niko
Sund Tony – Koivisto Miika

4. kenttä:
Mäenalanen Saku – Björninen Hannes – Anttila Marko (C)
Vittasmäki Veli-Matti – Saarijärvi Vili

13. hyökkääjä:
Petman Ville

Maalilla:
Olkinuora Jussi (Westerholm Niclas)

» Lähetä palautetta toimitukselle