Nokia-areenan yleisö todisti tunteikasta jääkiekkoiltaa, Ilves päihitti KooKoon Nemo Pajulan tukiottelussa

LIIGA / Raportti
Nemo Pajula pudotti ottelun avauskiekon.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Ennen Ilveksen ja KooKoon välistä Liiga-ottelua koettiin tunteikkaita hetkiä, kun vakavasti loukkaantunut Ilves-juniori Nemo Pajula pudotti ottelun avauskiekon. Kaukalossa kotijoukkue näytti lopulta kaapin paikan.

Ilta alkoi tärkeällä ja koskettavallakin hetkellä, kun vakavasti omassa ottelussaan loukkaantunut nuori Ilves-peluri Nemo Pajula pudotti avauskiekon. Pajulan tapaus on saanut useat seurat ja tahot liikkelle ja hänen kuntoutuksensa hyväksi onkin kerätty jo tähän mennessä tuhansia euroja. Nokia-areenan yleisö palkitsi 17-vuotiaan Pajulan suosionosoituksin.

Ilves sai otteluun vauhdikkaan alun, kun Eemeli Suomi petasi paikan Balázs Sebőkille, eikä unkarilaishyökkääjä erehtynyt. Lopulta tamperelaiset eivät jättäneet vastustajalleen sanansijaa, vaan nappasivat tunteikkaasta illasta kolme pistettä mukaansa numeroin 5−1.

Ilves vyöryi eteenpäin

Kotijoukkueen mentyä johtoon pyöri peli enimmäkseen Oskari Setäsen vartioiman KooKoo-maalin läheisyydessä. KooKoolla oli myös omat paikkansa avauserässä, ja kouvolalaiset pääsivätkin ottelutapahtumien tasalle ottelun edetessä.

Ilves pääsi kuitenkin iskemään ottelun toisen osuman, kun Aku Räty runnoi limpun lähietäisyydeltä verkkoon. KooKoo-luotsi Olli Salo haastoi osuman maalivahdin häirintänä, mutta turhaan.

Joona Ikonen nousi Ilvekseltä valokeilaan toisessa erässä. Vaikka KooKoo onnistui pitämään koko Liigan maalihain kurissa parissa ensimmäisessä tilanteessa, naulasi Ikonen tupsukorvien kolmannen maalin jäätyään vapaaksi b-pisteen kaarella.

Tärkeiden asioiden äärellä

Kolmannessa erässä KooKoo pyrki kääntämään ottelun kurssin, mutta Ilves puolusti viisaasti ja malttoi myös jatkaa aktiivista hyökkäyspelaamistaan. Hyökkäysalueelle päästessään vierasjoukkue joutui painimaan liiaksi kulmissa, eikä aiheuttanut näin vaaranpaikkoja Jakub Málekin suojelemalle Ilves-veräjälle.

Kevin Czuczman vei Ilveksen jo neljän maalin johtoon, mutta kouvolalaiset runnoivat kuitenkin yhden maalin, kun Miska Siikosen luistin oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Tuomaristo kävi tarkistamassa tilanteesta mahdollista potkua, mutta videolta ei löytynyt hylkyperustetta osumalle.

17-vuotiaan Pajulan tukiotteluksi nimetty Ilveksen ja KooKoon kamppailu päättyi tupsukorvien selvään voittoon. Vaikka Liigan sarjapisteet ovatkin urheilullisesti tärkeitä oli selvää, mikä jäi monelle 6 150 katsojasta tärkeimpänä mieleen Nokia-areenan tiistai-illasta. Jyrki Jokipakka paukutti vielä ylivoimalla viimeisellä minuutilla kotiyleisön suupielet ylöspäin ottelun viimeisellä täysosumalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo