Mielipide

Stephen Dixon: Sylkykupista sankariksi

LIIGA / Kolumni
Tappara hankki kokeneen Stephen Dixonin ratkaisijaksi, mutta kanadalaishyökkääjä on kärsinyt tehottomuudesta ja vajonnut pieneen rooliin. Pudotuspeleissä Dixon on nostanut profiiliaan ja näyttänyt sittenkin olevansa ratkaisija.

Joulukuussa 2014 Tappara ilmoitti kovasta hankinnasta, kun Stephen Dixon palasi SHL:stä Liigaan. Dixon oli pari vuotta aiemmin pelannut Ässissä yli 100 ottelua lähes piste per peli -tahdilla, joten odotukset olivat korkealla.

Tapparalla oli tarjota Dixonille myös laadukkaat laitahyökkääjät, ja pari ensimmäistä peliä tilanne vaikuttikin lupaavalta. Sitten tuli polvivamma ja monen viikon tauko peleistä. Sittemmin Dixonista ei ole Tapparalle kiekollisessa pelissä apua.

seitsemännessä välierässä konkari päätti nousta sankariksi

Dixon on saanut vastuuta ylivoimalla, vaikka pelipaikka on kuluvalla kaudella ollut enimmäkseen kolmos- tai nelosketjussa. Kanadalaishyökkääjä onkin ottanut paljon roolia taklauspelissä, mikä ei sekään ole sujunut ongelmitta. Kuluvalla kaudella Dixon on kärsinyt yhteensä neljä peliä pelikieltoa päähän kohdistuneista taklauksista.

Kokonaisia kausia tarkastellessa Dixon on pelannut Tapparassa uransa heikoimman kauden pisteiden valossa. Runkosarjassa syntyi 59 ottelussa vain kuusi maalia. Pudotuspeleissä sen sijaan on yhdeksässä pelissä syntynyt kaksi maalia.

Dixonin aiempaan uraan verrattuna tämäkin on melko tehotonta, mutta oleellista onkin, kuinka Dixon on maalinsa pudotuspeleissä tehnyt. Ensimmäisessä puolivälierässä syntyi voittomaaliksi jäänyt avausmaali paikasta, josta Dixon epäonnistui runkosarjassa monesti.

Välieräsarjassa Dixon oli pelikiellon vuoksi sivussa kolmesta ottelusta, mutta seitsemännessä välierässä konkari päätti nousta sankariksi.

Toisen erän lopulla Dixon pääsi kiekonriiston myötä laukaisupaikkaan ja iski lyöntilaukauksella Tapparan 2−0-johtoon. Ennen maalia Dixon oli toistuvasti taklannut kärppäpelaajia ja pelannut muutenkin pirteämmin kuin runkosarjassa.

Jääkiekkopiireissä on tunnettu tosiasia, että tietyt pelaajat syttyvät pudotuspeleissä. Dixon vaikuttaisi olevan juuri sellainen pelaaja.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös