Mielipide

Rohmuaako Coyotes kesän aikana muiden roskasopimuksia?

NHL / Kolumni
NHL-kesän negatiivisimpia uutisia ovat olleet Arizona Coyotesin taistelut jäähallista Glendalen kaupungin kanssa. Kesän aikana jännitettävää riittää myös uuden palkkalattian kanssa.

Uutta nousua hiljalleen rakentava Arizona Coyotes ei ole tämän hetken kiinnostavin seura vapaiden agenttien kannalta. Hallistaan ja tulevaisuudestaan taisteleva seura ei tällä hetkellä tiedä, missä kojoottikiekkoa tulevaisuudessa pelataan.

Joukkueena seuran suuntaviivat ovat selvät. Pari vuotta sitten konferenssifinaalissa piipahtanut joukkue kaipaa kipeästi jälleenrakennusta, ja se käynnistettiin keväällä useampia veteraanipelaajia kauppaamalla. Seura luopui muun muassa monivuotisista luottopelureistaan Antoine Vermettestä, Keith Yandlesta ja Zbynek Michalekista.

Tulevan viikonlopun varaustilaisuudessa Coyotes varaa kolmantena. Tämä sopii seuralle itselleen, mutta arvokas kolmosvuoro on kirvoittanut myös tarjouskilpailua, sillä GM Don Maloneyn kerrotaan saaneen useita villejäkin tarjouksia kyseisestä vuorosta.

Pelkkiä veteraanipelaajia seura ei missään nimessä kaipaa mainitun jälleenrakennuksen takia. Kiusaus voi kuitenkin käydä suureksi, mikäli seura joutuisi tulemaan varausvuorossaan vain jonkin verran alaspäin ja saa siitä hyvästä muikean korvauksen lisävuoroja ja käyttökelpoisia pelaajia. Ihan helpolla todennäköisestä Noah Hanifinin varaamisesta ei kannata kuitenkaan luopua. Jos kauppoja varausoikeuksilla pitää tehdä, ovat kolme arvokasta kakkoskierroksen varausta myös haluttuja.

Coyotes toivoo tietysti mieluiten sopimuksia, joiden vaikutus palkkakattoon saa olla suuri, mutta todellisen palkan pitäisi olla selkeästi laskeva.

Kolmosvuoroa liikuttamattomilla kaupoilla Maloney joutuu käymään. Seura on tällä hetkellä yli 18 miljoonan dollarin päässä palkkalattiassa, eikä sitä aukkoa täytetä pelkällä Mikkel Bödkerin jatkosopimuksella. Tanskalaishyökkääjä on pelillisesti seuran tärkein jatkoa kaipaava hyökkääjä. Myös Tye McGinn saanee jatkosopimuksen. Tämän lisäksi puolustuksessa on muutama kehittyvä nuori vailla sopimusta.

Palkkalattian metsästyksessä seura todennäköisesti tekee jatkon myös rajoittamattoman vapaan agentin Martin Eratin kanssa.

Ei riitä 18 miljoonaan dollariin. Maloneyllä riittää paljon tekemistä sen jälkeenkin.

Tämä tekee Coyotesista kiinnostavan seuran myös kalliista sopimuksista irti haluavien seurojen osalta. Philadelphia Flyers haluaisi varmasti taivutella Vincent Lecavalierin aavikolle, mutta tämä on helpommin sanottu kuin tehty. Lecavalierilla on sopimuksessaan siirron estävä pykälä, eikä Coyotes ole varmasti hänen listansa kärkipäässä veteraanin hamutessa Stanley Cup -taistoon. Lecavalier ei ole myöskään ainoa Flyersin poistotarve, sillä seuran puolustus on tällä hetkellä parinkin kallispalkkaisen veteraanin verran pullollaan.

Chicago Blackhawksin pelaajia kauppahuhuissa on jo pyöritelty. Palkkakaton kanssa taisteleva seura on katsellut vaihtoehtoja Patrick Sharpin ja todennäköisesti myös Bryan Bickellin sopimusten liikuttamiseen. Sharp olisi mahtava vahvistus Coyotesiin, mutta tällä hetkellä hänen osoitteekseen näyttää vaihtuva Pittsburgh, Florida tai Dallas.

Boston Bruins tarvitsee myös tilaa. Muutama nyt rajoittamaton vapaa agentti ei saa jatkosopimusta seuralta, mutta sillä on vielä sopimus solmittavana esimerkiksi lupaavasti pelanneen Dougie Hamiltonin kanssa. Sopimus, josta tulee kallis.

Tämän lisäksi markkinoilla vilisee muitakin ylihintaisia sopimuksia. Vai mitä, Nikita Nikitin?

Mitä Coyotes sitten haluaa? "Jämäkaupoilla" seura haluaa sopimuksia, joiden vaikutus palkkakattoon saa olla suuri, mutta todellisen palkan pitäisi olla selkeästi laskeva. Tämä nostaisi Coyotesin palkkalattian yli, mutta pitäisi rahavaikeuksissa jo pitkään ollutta seuraa kurissa ja nuhteessa menojen suhteen.

Mitä Coyotes tarvitsee pelaajina? Eniten pelillistä tarvetta on sopivasti seuran nuoria hyökkääjiä ja puolustajia opastaville osaaville veteraaneille. Iso tarve on myös kakkosvahdille, sillä Mike Smith ei ole pelannut ison sopimuksensa edellyttämällä tavalla.

Tarjontaa ja tarvetta markkinoilta ja Coyotesilta löytyy. Maloneyn kesä vaatii kuitenkin paljon tekemistä, sillä seuran epävakaan tilanteen vuoksi vapaat Stanley Cupista haaveilevat pelaajat eivät haaveile tällä hetkellä Coyotesissa pelaamisesta.

Kauppoja ja sopimuksia odotellessa; toivotaan, että kojootit ulvovat kunniallisella miehistöllä myös tulevan kauden alkaessa − tassut tukevasti palkkalattian päällä tömisten.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös