Mielipide

Pakarisella riittää työsarkaa

LIIGA / Kolumni
Viime kaudella pelaavaan kokoonpanoon murtautunut Iiro Pakarinen lähti meneillään olevalle pelisesongille tavoittelemaan isompaa vastuuta seurajoukkueessaan KalPassa. Tulokaskaudellaan Pakarinen teki pienessä roolissa kahdeksan tehopistettä, mutta alkanut kausi ei ole rooliin päivitystä tuonut – ainakaan toistaiseksi

Iiro Pakarisen henkilökohtainen tavoite oli realistinen, mutta erittäin haastava. Kuopiolaisjoukkueessa kilpailu erityisesti laitahyökkääjien pelipaikoista on ollut koko alkukauden kova, eikä nuorten pelaajien tilannetta ainakaan helpottanut pätkätöissä olleen Pavel Brendlin visiitti savolaisseuraan. Kokoonpanosta on aina jäänyt pelaajia popcorn-osastolle ja se puoli on tullut tutuksi myös Pakariselle. Hyökkääjä hakikin pelituntumaa syksyllä savolaisten A-juniorijoukkueesta, jossa tehoja syntyi yli piste per peli –tahdilla.

Yrityksen puutteesta Pakarista ei voi syyttää. Voimakkaasti luisteleva ja taklauksia hanakasti hakeva Suonenjoen mies jaksaa painaa jokaisen pelaamansa minuutin. Välillä luja yritys on mennyt hieman ylikin ja joukkoon on mahtunut muutama turha hyökkäyspään jäähy. Pelityylillään Pakarinen tuo KalPan valmennusjohdolle vaihtoehtoja, mutta suurimat puutteet laiturin pelistä liittyvät kiekolliseen peliin, jossa nuorukainen hätäilee turhan usein.


Pakarisen maalitili on vielä tällä kaudella avaamatta.
Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/

Syöttämistä – ja kuten hän kauden alla itse muotoili – yleistä taitavuutta Pakarisen tulisi edelleen kehittää. Lisäksi pelivälineeseen hyökkääjän pitäisi päästä enemmän käsiksi, sillä nykyisin Pakarisen rooli liittyy liian usein pelkästään kiekottomaan peliin. Luistelunopeus on hyvällä tasolla, mutta isommille minuuteille päästessä tyyliä tulee muokata taloudellisemmaksi. Peliminuutit ovat toistaiseksi jääneet niin vähälle, että Pakarinen ei ole juurikaan päässyt käyttämään yhtä asettaan, kovaa laukausta.

Loppukauden osalta Pakarisen tilanne näyttää paremmalta. Marraskuun lopussa loppuvan armeijan Pakarinen ei ennen kauden alkua uskonut suorituksiinsa vaikuttavan, mutta on selvää, että jääkiekon kannalta asevelvollisuuden suorittamisesta ei ole ainakaan apua ollut. Lisäksi Brendlin lähdön myötä kokoonpanoon tulee tilaa uudelle pelaajalle, joten vakiopaikan säilyttäminen lienee selvää.

Vuodenvaihteessa pidettäviin nuorten MM-kisoihin Pakarisen paikan luulisi olevan kiveen hakattu. Tänä vuonna Suomella on käytössään viime vuosia kovempi ryhmä, joten Pakarisen oma toive pelipaikan löytymisestä ylemmistä kentistä voi olla hankalaa. Ennen MM-kisoja pelataan kuitenkin vielä yksitoista liigapeliä, joissa ehtii viimeiset näytöt kisoja varten antaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös