Teemu Pulkkisen maalit laiha lohtu Lokomotiville - Mamin TsSKA:n sankari

KHL / Raportti
Maksim Mamin on pitkäaikainen TsSKA-hyökkääjä, joka kävi koittamassa myös NHL:n puolella.
TsSKA Moskova voitti ottelusarjan viidennen ottelun Lokomotiv Jaroslavlia vastaan ja siirtyi sarjassa 3-2 -johtoon. Ottelusarja on ensi kerran katkolla Jaroslavlissa lauantaina.

TsSKA Moskova oli kotijäällään viidennessä ottelussa vahvempi, kun Igor Nikitinin valmentama joukkue kaatoi Lokomotiv Jaroslavlin 3–2 -lukemin. Ottelua Moskovassa seurasi paikanpäällä 5465 katsojaa.

TsSKA:lta Maksim Mamin iski kaksi maalia ja Konstantin Okulov vastasi joukkueen kolmannesta maalista. Lokomotivilta maalit merkattiin suomalaishyökkääjä Teemu Pulkkisen nimiin, joka kasvatti KHL:n pudotuspelien maalisaldonsa jo seitsemään.

Lars Johansson pelasi vahvan pelin kotijoukkueen maalilla torjuen 21 laukausta.

Ensimmäinen erä TsSKA:n näytöstä

Ottelu sai kotijoukkueen toimesta vahvan alun, kun Okulov onnistui ohittamaan Eddie Pasqualen alle minuutin pelin jälkeen.

Lokomotiv oli läpi avauserän melko pahasti telineissä ja ottikin erässä kaksi jäähyä, mutta kotijoukkue ei onnistunut maalinteossa erikoistilanteiden aikana.

Toisen maalin TsSKA kuitenkin värkkäsi, kun Mamin iski erän lopulla illan ensimmäisellään kotijoukkueen kahden maalin johtoon.

Lokomotiv hallitsi toista erää, nukahdus maksoi voiton

Andrei Skalbelka piiskasi joukkueensa armottomaan liekkiin ensimmäisellä erätauolla ja toisessa erässä nähtiin totutun vahva Lokomotiv.

Vieraat kavensi pelin ylivoimalla, kun ottelua oli pelattu 27.55. Pulkkisen laukaus painui Aleksei Martšenkon syötöstä ohi Johanssonin.

Lokomotiv hallitsi erää mielinmäärin, mutta erän loppupuolella joukkueella tapahtui uinahdus omalla puolustusalueella ja Mamin pääsi kuin varkain nokikkain Pasqualen kanssa Okulovin syötöstä.

Venäläishyökkääjä ei tekopaikastaan erehtynyt, vaan nosti kiekon kylmästi maalin kattoon ja vei kotijoukkueen turvallisen tuntuiseen kahden maalin johtoon.

Pulkkinen toi Lokomotivin vielä kerran mukaan

Kolmannessa erässä pelissä oli vain yksi kaava. TsSKA puolusti ja Lokomotiv yritti tulla peliin mukaan.

Vieraat onnistuivatkin kavennusmaalinteossa erän puolivälissä, kun Pulkkinen karkasi läpiajoon ja laukoi kiekon ruotsalaisvahdin puikoista maaliin.

Lokomotivin kiri yltyi kavennusmaalin jälkeen ja joukkue oli äärimmäisen lähellä tasoitusmaalia viitisen minuuttia ennen loppua, kun puolustaja Rušan Rafikovin laukaus avopaikasta osui tolppaan.

Vieraiden kiri tyrehtyi ajassa 56.47, kun Pulkkinen sai puolustusalueella kahden minuutin jäähyn huitomisesta. TsSKA ei ylivoimallaan juuri maalia edes yrittänyt, mutta kaksi minuuttia poistui kellosta helposti.

Viimeisen minuutin Lokomotiv haki tasoitusta ilman maalivahtia, mutta vierasjoukkue ei tässä onnistunut.

Ottelusarjan kuudes peli pelataan Jaroslavlissa lauantaina. Ottelusarja on tuolloin katkolla TsSKA Moskovalle.