Jokereilla heikko ilta Nizhnekamskissa

KHL / Raportti
Veli-Matti Savinainen teki ottelun 2-2-osuman.
Kuva © Joonas Kämäräinen
Helsingin Jokerit ei syttynyt parhaimpaansa häntäpäähän juuttuneen Neftehimikin vieraana. Isännät ottivat ansaitusti kauden neljännen voittonsa jatkoajalla syntyneellä ylivoimaalilla.

Jokereille kamppailun alku oli karmaiseva, kun omissa kolisi jo alle minuutin pelin jälkeen Jonas Enludin ylivoimamaalin myötä. Isännät painelivat jo parin maalin karkumatkalle, mutta erän loppua kohden Jokerit ryhdistäytyi ja onnistui myös kaventamaan 2-1:een.

Toisenkin erän alku oli Jokereille hankala, mutta tällä kertaa isäntien avausminuuttien osuma hylättiin potkumaalina. Erän edetessä Jokerit pääsi jälleen hieman paremmin peliin mukaan ja sai tasoitettua pelin ylivoimalla.

Ottelun taso ei missään vaiheessa noussut kovin korkeaksi ja Jokerit tarjoili konferenssin häntäpäähän juuttuneelle isäntäjoukkueelle useita paikkoja ratkaista ottelu. Lopulta varsinainen peliaika päättyi kuitenkin tasatilanteessa 2-2.

Jatkoajalla Neftehimik sai mahdollisuuden myös ylivoimapeliin, minkä se lopulta käytti hyväkseen pitkän hieromisen jälkeen. Voitto oli joukkueelle vasta kauden neljäs.

- Huono alku ja kaveri heti 2-0-johtoon. Pikkuisen saatiin sitten juonesta kiinni, mutta kotijoukkue oli tänään nälkäisempi ja ahnaampi. Ei ole nyt helpoin aika jokerileirissä. Pikkuisen tuntuu, että on tyhjät kumit. Jostain pitää löytää energiaa perjantaille, jokeriluotsi Lauri Marjamäki summasi.

Jokereiden maalilla KHL-debyyttinsä teki Samuel Jukuri. Hän torjui alussa hermostuneesti, mutta maalivahtipeliin vaisu vierasjoukkue ei keskiviikkona kaatunut.

- Olisimme halunneet auttaa häntä tietysti enemmän. Kova paikka, kun heti alkuun ylivoima ja siitä osuma. Hän ei saanut meiltä tarpeeksi tukea, mutta hän puolestaan kantoi kyllä meitä muita hyvin, Peter Regin mietti.