Jokerit heräsi päätöserässä ja kiri Mikko Lehtosen johdolla jatkoaikavoittoon

KHL / Raportti
Mikko Lehtonen ratkaisi pelin.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit kohtasi tiistaina kotonaan HK Sotšin. Kaksi tuloksetonta erää asetti joukkueen kahden maalin takaa-ajoasemaan. Lopulta helsinkiläiset löysivät kuitenkin vireensä ja nousivat tasoihin ja ohi.

Jokerit oli ottelussa hallitsevampi osapuoli heti alusta alkaen, mutta ei onnistunut ohittamaan vieraiden puolustusta, ja maalipaikat jäivät pääosin syntymättä. Vaikka Sotši ei päässytkään hyökkäämään yhtä usein kuin vastustajansa, oli se tehokkaampi laukomaan.

- Meillä oli momentumia, ja kiekko oli meillä koko ajan enemmän. Olimme kuitenkin tehottomia, emmekä saaneet painetta maalille, Mikko Lehtonen kommentoi ottelun jälkeen.

Jokereiden puolella kuitenkin erityisesti sairastuvalta palannut runkosarjadebytantti Veli-Matti Savinainen oli täynnä virtaa. Kiekko pysyi taitavan hyökkääjän hyppysissä, ja laukaukset lähtivät terävästi. Vaikka peli tökki, Savinaisen, Antti Pihlströmin ja Marko Anttilan nelosvitja onnistui silloin tällöin pääsemään pelin ytimeen hyökkäyspäässä. Myös muun muassa Brian O'Neill ja Steve Moses olivat näkyviä pelaajia Sotšin päädyssä.

- Hyvä, että saatiin Savinainen takaisin. Hän olikin yksi parhaista pelaajistamme saman tien. Kuntoutuksessa oltiin selvästi tehty hyvää työtä, päävalmentaja Lauri Marjamäki kehui.

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin alkuerän loppupuolella. Jokereiden puolustaja Viktor Lööv tuomittiin istumaan jäähyä korkeasta mailasta, ja Sotši rankaisi. Ylivoimamaalista vastasi Dmitri Lugin.

Toisessa erässä vieraat onnistuivat jälleen maalinteossa, kun Sean Collins ohjasi kiekon taidokkaasti Janis Kalninsin olan yli. Lukemat olivat jo 2–0.

Jokereiden osalta toinen erä oli jatkoa ensimmäiselle. Kiekkoa pystyttiin pitämään itsellä, mutta laukauksia ei syntynyt riittävästi, ja viimeistely yski.

Kurssi kääntyi kahden erän jälkeen

Päätöserässä Jokereita heräteltiin laittamalla ketjuja uusiksi, ja se tuotti heti tulosta. Jesse Joensuu onnistui maalinteossa uusien ketjukavereidensa Anttilan ja Pihlströmin avulla ja toi Jokerit yhden maalin päähän. Maali oli Joensuulle kauden toinen.

Kotijoukkue tuli tasoihin Liigasta tutun Malte Strömwallin istuessa jäähyllä. Peter Regin löi yläkulmaan pomppivan pelivälineen, kun Saku Mäenalanen oli ensin laukonut sen kohti maalia.

- 2–0 -asemasta nousu kasvattaa aina joukkuetta. Kun laitoimme kolmannessa erässä kaasun pohjaan, ei kaverilla ollut mitään mahdollisuuksia, kertasi Lehtonen.

- Hieno nousu kotiyleisön edessä. Se ei ole helppoa, mutta joukkue näytti kovaa luonnetta viimeisessä erässä, mietti puolestaan Marjamäki.

Ottelu venyi jatkoajalle saakka, ja sankarin viitta laskeutui lopulta Lehtosen harteille. Maali oli Lehtosen kauden neljäs ja tehopisteistä kymmenes.

Jokereille voitto oli jatkoa meneillään olevalle vahvalle jaksolle, sillä se oli neljäs putkeen. Joukkueella on kasassa kuudesta edellisestä pelistä viisi voittoa.

Vastustajan riveissä kiekkoileva entinen KooKoo-pelaaja Strömwall jäi pelissä täysin pimentoon. Ruotsalainen kuuluu joukkueensa parhaimmistoon, mutta tiistain Jokerit-ottelussa siitä ei ollut merkkiäkään.

Seuraavaksi Jokerit pelaa perjantaina, jolloin vastaan asettuu Teemu Pulkkisen Dinamo Minsk. Lehtosen mukaan kolmannesta erästä voi ottaa oppia tulevaa koitosta varten.

- Sen täytyy jatkua, miten kolmannessa erässä teimme töitä, halusimme mennä maalille ja toimitimme kiekkoa sinne. Kun olemme aktiivisia, voimme pysyä tiiviinä ja paineistaa koko viisikolla. Vastustaja on silloin ongelmissa. Hommien tekeminen tosin pitää aloittaa heti alusta saakka.