KHL-pudotuspelit: Joni Ortiolla synkkä ilta Magnitogorskissa – Ilja Kovaltšuk sikaili itsensä suihkuun

KHL / Kierrosraportti
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
KHL:ssä keskiviikko toi neljä pudotuspeliottelua tarjottimelle. Metallurg Magnitogorsk, Avangard Omsk, Dinamo Moskova ja SKA Pietari juhlivat voittoa keskiviikkona. Näistä Avangard, Dinamo ja SKA varmistivat jatkopaikkansa pudotuspelien toiselle kierrokselle.

Metallurg Magnitogorsk masensi Joni Ortion sekä Alex Lintuniemen edustaman Barys Nur-Sultanin murskavoitollaan.

Ottelusarja on perjantaina katkolla Metallurgille Kazakstanin pääkaupunki Nur-Sultanissa.

Avangard Omsk, Dinamo Moskova ja SKA Pietari hyödynsivät mahdollisuutensa marssiessaan seuraavalle kierrokselle.

Näistä SKA Pietari ja Dinamo Moskova kohtaavat toisensa KHL:n läntisessä konferenssissa. Lännessä toinen ottelupari muodostuu TsSKA Moskovasta ja Lokomotiv Jaroslavlista.

Metallurg jyräsi Barysin – Metallurg johtaa ottelusarjaa voitoin 3-2

Isäntäjoukkue käytti tilaisuutensa paremmin juhliessaan erikoistilannemaalien säväyttämässä ottelussa voittoa 5–1-lukemin.

Ottelussa erikoistilanteet olivat valttia, sillä taiston kolme osumaa syntyi ylivoimalla. Liigassa pyörähtänyt Nikolai Goldobin iski tehot 1+1 Metallurgin voittaessa 5–1-lukemin.

Juho Olkinuora katseli isäntien vaihtopenkiltä ottelua ja vieraiden Alex Lintuniemellä sekä Joni Ortiolla oli vaikeahko iltapuhde. Ortio vaihdettiin viiden päästetyn maalin jälkeen urallaan myöskin Jokereissa pelanneeseen Henrik Karlssoniin toisen erän loppuhetkillä. Lintuniemi kellotti ottelussa peliaikaa 18.40.

Metallurgilla on tulevana perjantaina mahdollisuus katkaista sarja Nur-Sultanissa

Dinamo Moskova ei jättänyt Seveerstalille mahdollisuuksia – Dinamo Moskova jatkoon voitoin 4–1

Juuso Hietanen aloitti ottelun maalinteon ja avasi moskovalaisryhmälle mahdollisuuden ratkaista sarjan. Sen joukkue käyttikin voittaessaan Severstalin 4–3-lukemin.

Juuso Hietanen kellotti Dinamon puolustuksesa peliaikaa 18.01 iskien ottelun avausmaalin ylivoimalla. Veli-Matti Vittasmäki luuti Severstalin puolustuslinjalla 13.46, mutta Joonas Nättistä ei nähty vieraiden kokooonpanossa edellisessä ottelussa tulleen loukkaantumisen vuoksi.

Kotivoittoon päättyneessä ottelussa Dinamolta Hietasen lisäksi maaliverkkoa pöllytti Dmitrij Jaškin, Oscar Lindberg ja Vjatšeslav Kulemin. Severstalilta maalinteossa onnistui kahdesti Vadim Kudako ja kertaalleen Jindřich Abdul.

Kotijoukkueen Aleksandr Jerjomenko merkitsi tilastoihin 24 ja vierasjoukkueen Vladislav Podjapolski 32 torjuntaa.

Avangard nujersi Avtomobilistin – Avangard Omsk jatkoon voitoin 4–1

Pavel Datsjuk maalasi ja Ilja Kovaltšuk sikaili Avangardin voittaessa tasaisessa ottelussa jekaterinburgilaisvieraat 3–1-lukemin.

Avtomobilist juhli ottelun avausmaalia avauserässä, kun Pavel Datsjuk löi kiekon reppuun vieraiden ensimmäisen ylivoiman aikana.

Ilja Kovaltšuk ansaitsi aikaisen suihkuvuoron saadessaan pelirangaistuksen polvitaklauksestaan avauserän puolessavälissä.

Toisessa erässä Avangardin Sergei Toltšinski tasoitti ottelun. Muista maaleista 3–1-lukemin päättyneessä ottelussa vastasivat isänniltä Jiří Sekáč sekä Aleksei Bereglazov

Avangardin suomalaispuolustajat Ville Pokka ja Oliwer Kaski eivät saalistaneet tehopisteitä illan ottelussaPokalle kellotettiin peliaikaa 22.56 ja Kaski pelasi vajaat 20 minuuttia.

Isänniltä Igor Bobkov torjui 22 kertaa ja vierailta Jakub Kovář venyi 19 kertaa kiekon tielle.

Burdasovista kotijoukkueen sankari - SKA Pietari jatkoon voitoin 4-1

SKA Pietari pisti ottelusarjan Dinamo Minskiä vastaan keskiviikkona pakettiin ja kohtaa toisella kierroksella Dinamo Moskovan.

SKA Pietari nousi ottelussa tasoihin kolmannen erän lopulla ja lopulta ensimmäisessä jatkoerässä voittoon päättäen Dinamo Minskin kauden.

Kotijoukkueelta Emil Galimov vietti kolmen pisteen iltaa iskien kaksi maalia otteluun ja syöttäen Kirill Martšenkon tekemän tasoitusmaalin kolmannen erän lopulla.

SKA:n voittomaalista ensimmäisessä jatkoerässä ylivoimalla vastasi Anton Burdasov

Dinamon Pavel Varfolomejev iski kaksi maalia ja Denis Mosaljov vietti kahden tehopisteen iltaa iskien tehot 1+1.

Magnus Hellberg pelasi ottelusarjan ensimmäisen kamppailun ja torjui voiton eteen 15 kertaa. Dominik Furch oli vieraiden maalilla tuki ja turva torjuen 29 kertaa, mutta nämä eivät riittäneet kantamaan Dinamoa voittoon tässä ottelussa.

Ottelun suomalaisista SKA:n Joonas Kemppainen ei saalistanut tehopisteitä, mutta laatusentteri pelasi ottelussa vajaat 20 minuuttia.