Vänttinen nappasi kiekon talteen juhlaosuman kunniaksi

LIIGA / Haastattelu
Tuomas Vänttinen iski lauantaina Porissa uransa 100. liigamaalin.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Vaasan Sport paransi pudotuspeliasemiaan voittamalla lauantain tärkeän mittelön Porissa lukemin 6−3. Ottelussa uransa sadannen liigamaalinsa iskenyt Tuomas Vänttinen oli ottelun jälkeen yhtä hymyä.

Revi, raasta, blokkaa laukaukset ja tee vielä siinä ohessa maaleja.

Harva pelaaja pystyy Liigassa hoitamaan nämä kaikki osa-alueet yhtä mallikkaasti kuin Vaasan Sportin kultakypärä Tuomas Vänttinen.

32-vuotias hyökkääjä oli lauantaina näkyvässä roolissa, kun Vaasan Sport haki Porista makeat kolme pistettä. 6−3-voitto ei juuri jossiteltavaa jättänyt.

− Pelasimme kyllä ehjän 60-minuuttisen tänään. Tiesimme, että Ässät tulee viimeisessä erässä kovaa päälle, mutta siitä huolimatta pakettimme pysyi hyvin kasassa, Vänttinen tuumasi iloisena.

Vänttinen iski ottelun osumansa alivoimalla. 4−1-maali oli kylmä suihku ässäpakan niskaan. Kokeneen sotaratsun liigauran 100. maali syntyi ässäpuolustajan harhasyötön avustuksella, jonka Vänttinen hyödynsi karkaamalla läpiajoon.

Tarkka laukaus upposi Andreas Bernardin kainalon seutuvilta sisään.

− Otin siitä kiekon itselleni hyvään talteen. Oli kyllä paikkoja iskeä toinenkin maali, mutta siinä tilanteessa porilainen kiekko pomppi pahasti, enkä osunut siihen kunnolla, Vänttinen totesi.

− Mutta mitäs noista, voitto ja kolme pistettä ovat se tärkein juttu.

Vänttinen kiitteli myös Poriin saapunutta, runsaspäistä vaasalaislaumaa. Sport-fanit pitivät hyvää meteliä ja tunnelmaa yllä läpi koko ottelun.

− Oli niin loistava juttu, että tänne [Poriin] oli tullut noin iso määrä fanejamme. Aivan upea homma!

Sportissa ensimmäistä kauttaan pelaava Vänttinen on ollut joukkueelle läpi kauden äärimmäisen tärkeä hahmo.

Hyökkääjä totesti viihtyneensä Vaasassa mainiosti, vaikka aikaa ei paljoa muulle jääkiekon ohessa jääkään.

− Olen kyllä viihtynyt kaupungissa hyvin. Viime aikoina on tosin ollut niin tiheään tahtiin pelejä, ettei ole pahemmin vapaa-aikaa ehtinyt olemaan.

− Vapaalla ei tosin tylsää tule, kun sitä on. Ajan saa kulumaan mainiosti, kun hengailee Järvisen Mikan kanssa, Vänttinen nauroi.

Vänttinen oli koppikäytävällä yhtä hymyä, mutta kipu oli silti kokoajan läsnä. Aiemmin mainittuja kiekon blokkauksia näet hyökkääjä teki Porissakin useita.

− Kädet ovat kyllä niin kipeät, että joutuu hammasta puremaan. Jossain vaiheessa tuntui siltä, että kiekot osuivat aina samaan kohtaan kädessä. Särkylääkettä ja lepoa, ei tässä muu auta.

Sportilla on nyt mukava tauko, sillä joukkue pelaa seuraavan kerran vasta torstaina Oulussa. Kivut ja mustelmat ehtivät varmasti siihen mennessä parantua.

− Huili tulee nyt kyllä hyvään paikkaan. Porista täydet pisteet ja pari päivää rennosti. Nyt on kyllä oikein euforinen olo, Vänttinen makusteli.

» Lähetä palautetta toimitukselle