Toisen erän mysteeri

LIIGA / Haastattelu
Jokerien edellisen kolmen ottelun toisten erien tilastot ovat murheellista luettavaa: yksi tehty, 10 päästettyä maalia. Joukkue on näissä otteluissaan hyvän avauserän jälkeen kadottanut liikkeen sekä kiekkokontrollin ja päästänyt vastustajan mukaan otteluun. Kun siihen vielä yhdistetään vuotava puolustus ja epävarma maalivahtipeli, on ongelma valmis.

Päävalmentaja Hannu Jortikka hämmästeli tiistain Ilves-ottelun jälkeen ongelmaa, jonka parissa joukkue on viime aikoina taistellut.

– Edelleen on mysteeri toi toisen erän alku, että ote karkaa hetkessä. Ihmeellisiä jännitys- ja pelkotiloja joukkuetasolla sekä yksittäisillä pelaajilla. Pakka lähtee käsistä ihan kokonaisuudessaan.

Henkisen puolen ongelmilta vaikuttava tilanne on tiedostettu joukkueessa jo jokin aika sitten ja sitä on käyty läpi.

– Kyllä me ollaan laskettu ja näytetty taulukoita. Se kokemus mikä mulla on, niin jos sä rupeet jauhamaan samaa asiaa koko ajan, niin se menettää merkityksensä, Jortikka korostaa.

– Me ollaan katsottu videoa nyt ihan riittävästi. Kaikennäköisiä selittelijöitä on joka puolella, että me ei tehdä sitä ja me ei tehdä tätä, mutta kyllä me tätä johdetaan niin kuin kiekkojoukkuetta pitääkin, jokerikäskijä painottaa.


Turha jännitys on saatava pois
Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/

Jortikka peräänkuuluttaa nyt isoihin rooleihin hankituilta pelaajilta esimerkkiä, jota on tällä kaudella nähty joidenkin pelaajien puolelta liian vähän. Näennäinen yrittäminen ei riitä, vaan uhrauksia pitää näkyä kentällä enemmän, jotta laiva käännetään.

Tappioputken myötä usko omaan tekemiseen alkaa helposti horjua. Ongelmien pitkittyessä niistä muodostuu peikkoja, joiden karistamiseksi ovat yleensä ratkaisuna vain onnistumiset.

– Nyt kun on raskasta niin on raskasta. Tässä syödään koko ajan sellaista positiivista ilmapiiriä, tää syö niinku itse itseään. Kun menee koppiinkin, niin sen näkee, Jortikka kuvailee tilannetta.

Tärkeintä on pystyä unohtamaan menneet, kuten Ruotsin kuningaskin tällä hetkellä toivoo. Katse on käännettävä eteenpäin ja turha mailanpuristaminen toisen erän alussa jätettävä muille.

Jokerien tilannetta helpottaa Tuomas Pihlmanin debyytti ja Petteri Nokelaisen paluu kaukaloon lauantaina. Vaikka herrojen pitkät tauot pelaamisessa näkyvät varmasti vielä pienenä epävarmuutena, tulee kaukaloon lisää energiaa, jonka toivotaan herättävän myös muun joukkueen. Samalla Jortikalla on mahdolllisuus istuttaa penkin päähän muutamia pelaajia, joiden panos ei ole ollut toivotunlainen.

» Lähetä palautetta toimitukselle