Petrellillä viimein palkkapäivä

LIIGA / Haastattelu
Petrell jaksoi raataa maanantaina.
Kuva © Tomi Hänninen
HIFK:n duunarilaituri Lennart Petrell ei peitellyt onneaan ratkaisevan seitsemännen ottelun jälkeen. HIFK lähetti Jokerit kesälomalle ja tämä maistui IFK-kasvatille. Petrell jaksoi kuitenkin kiitellä myös vastustajaa rehdistä ottelusarjasta.

– Mieleenpainuva ottelusarja. Hyvä fiilis hallissa ja itellä. Hyvä, että saatiin tämä otettua, Lennart Petrell fiilisteli ottelun jälkeen.

Helsinkiläisten haalariosastoon kuuluva Petrell jaksoi paiskia töitä vaihdosta toiseen kaikissa otteluissa, mutta tehopisteet antoivat odottaa itseään aina ratkaisupeliin asti. Hyökkääjä kirjautti legendaarisessa Game 7:ssä tehot 1+2. IFK-kasvatti nosti joukkueen taisteluilmeen ottelusarjan ratkaisseeksi seikaksi, vaikka vaikeuksiakin välillä oli.

– Meillä oli hyvää tekemistä läpi sarjan. Siinä 2-0-tilanteessa olisi voinut tietysti olla vähän jotain epäilyksiäkin ilmassa, Petrell pohti.

– Koko ajan oli kuitenkin hyvä fokus ja kukaan ei turhautunut missään vaiheessa, hän jatkoi.

Paikallisvastustajan lyöminen kotiyleisön edessä ja ratkaisevassa seitsemännessä pelissä voi olla punapaidoille korvaamaton henkinen voimavara jatkoa ajatellen. Tämän myönsi myös onneaan hehkunut "Lennu".

– Itseluottamus on varmasti vahvistunut voittojen ja tiukkojen paikkojen myötä. Kyllä mä luulen, että se mitä on kulutettu tuolla jäällä, sen saa aika hyvin tästä pelin jälkeisestä fiiliksestä takaisin.

HIFK oli ottelusarjassa useasti kuoleman porteilla. Joukkue oli ottelusarjassa 2-0-tappiolla, mutta nousi kanveesista tasoihin. Jokerit kuittasi viidennen pelin nimiinsä, joten sillä oli tilaisuus lähettää IFK kesälaitumelle kuudennessa pelissä. HIFK:n henkinen kantti kantoi kuitenkin tuolloinkin voittoon ja näkyi seitsemännessä pelissä voittoisana energiana joukkueen pelaamisessa. Liian kauan ei kuitenkaan sovi maukkaasta voitosta riemuita.

– Totta kai tästä pitää tänään vielä nauttia, mutta heti huomenna pitää kääntää fokus sinne Rauman suuntaan, Petrell sanoi ja viittasi keskiviikkona alkavaan välieräsarjaan Lukkoa vastaan.

”Tämä on ekstrahienoa”

26-vuotiaalle Lennart Petrellille tämä kevät on jo kahdeksas playoffkevät HIFK-paidassa. Laituri myöntää, että erityisesti paikallisvastustaja Jokerien tiputtaminen maistuu punapaitojen omalle kasvatille.

– Onhan se tietysti ekstrahienoa. Voin vaan kuvitella kuinka paljon kiristäisi tällainen sarja hävitä.

– Toisaalta tämä oli vasta puolivälierä. Tässä on vielä tosi pitkä matka edessä, Petrell muistutti.

HIFK:n ja Jokerien sarja oli jopa odotettua tiukempi, mutta hiukan ehkä yllättäen joukkueiden välillä ei syntynyt sen suurempia kahinoita. Lopun kättelystä paistoi läpi keskinäinen kunnioitus.

– Sen tietää, millaista on seisoa selkä suorana ja kätellä vastustajaa. Ei ole helppoa hävitä.

– Mun mielestä oli rehti sarja. Kunnioitettiin vastustajaa puolin ja toisin, Petrell totesi ja osoitti kunnioitusta myös hienon sarjan pelanneelle jokerijoukkueelle.

Kylmiä väreitä

Helsingin jäähallissa ei ole kuultu vastaavaa meteliä varmasti vuosikymmeneen. IFK-fanit palkitsivat joukkueensa erinomaisesta suorituksesta.

– Kyllä siinä kylmät väreet meni pari minuuttia ennen loppua, kun meni ite vaihtoon ja tiesi, ettei enää ehdi kentälle. Siinä sitten vaan nautti, Petrell lähetti kiitoksensa faneille.

HIFK:n ja Lukon välinen välieräsarja alkaa keskiviikkona. Petrell odottaa siitäkin tiukkaa vääntöä.

– Varmasti kova sarja tulee siitäkin, en osaa vielä sen tarkemmin sitä analysoida. Vähintään yhtä kova kuitenkin kuin tämäkin oli.

– Ensimmäinen askel on nyt otettu, nyt vaan kohti seuraavaa, Petrell päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle