Mäenpää iloitsi JYPin fyysisyydestä: "Pakkeihin kiinni tuhatta ja sataa, niin peli rullaa meille päin"

LIIGA / Haastattelu
Mäenpää palasi JYPin vahvuuteen.
JYP tarrasi kiinni CHL:n finaalipaikkaan voittamalla ensimmäisen välieräottelun kahdella maalilla. JYPin sankareihin kuului paluun pelaavaan kokoonpanoon tehnyt Mikko Mäenpää.

JYP taistelee tšekkiläisen Ocelari Trinecin kanssa paikasta CHL:n loppuotteluun. Ensimmäinen välieräottelu päättyi JYPin kannalta onnellisesti, kun loppulukemat olivat 4−2.

Ratkaisukohdaksi muodostui toisen erän tehohetki, kun kahdeksaan minuuttiin syntyi neljä maalia. Kaksi näistä teki pari viikon huilin jälkeen paluun kokoonpanoon tehnyt Mikko Mäenpää. Mäenpään osumat toivat ylivoimaan kaivattua tehokkuutta.

− Maalit on aina kivoja, (Robert) Rooba maalilla auttoi hyvällä maskipelaamisella, Mäenpää kertaa.

− Ihan ok peli itseltäni, ukko on ainakin täydessä iskussa.

Alku ottelulle oli hankala, kun trineciläisjoukkue oli jatkuvasti vähintään potkun edellä. Videolta joukkueen pelaamista oli totutusti katsottu "yölle asti", mutta kaikkea ei voi laskea vain tämän varaan.

JYPin alku olikin varsin tunnusteleva, mutta kun käsijarru lähti pois, ote kääntyi isännille. Vieraiden avausmaalin jälkeen jyväskyläläiset alkoivat päästä eritoten fyysisyyteen paremmin kiinni, mikä muutti pelin virtausta.

− Kun me painetaan pakkeihin kiinni tuhatta ja sataa, peli rullaa meillepäin, Mäenpää summaa.

"Asetelma on virkistävä, kun tulee uudenlaisia joukkueita, eikä se "saipa""

Kahden maalin johtoaan JYP suojelee ensi viikon tiistaina Trinecissä. Ensimmäisen osan lopputulos tyydytti Mäenpäätä, mutta hyvään oloon ei voi tuudittautua. 

− Lähdemme pelaamaan tasatilanteesta. Ei tiedä, minkälainen noidankattila siellä on edessä.

CHL virkistävää vaihtelua

Mäenpää korostaa reagoinnin tärkeyttä muuttuvaan pelinkuvaan, sillä se tarjoaa parasta kehitysalustaa niin yksilöille kuin joukkueille. 

− Ei aina voi mennä sen mukaan kuin asiat videolla menee. Jotkut luulevat tätä šakiksi, mutta pallopelistä tässä on lopulta kuitenkin kyse.

Täten CHL tuo myös virkistävää vaihtelua, jonka johdostä Mäenpään mukaan peliin on helppo keskittyä oman tekemisen kautta. 

− Asetelma on virkistävä, kun tulee uudenlaisia joukkueita, eikä se "saipa", Mäenpää naurahtaa.

Oman mausteensa CHL:aan tuo myös erilaisten kiekkokulttuurien kohtaaminen. Jyväskylässä Ocelari Trinecin tukena oli lähes 200-päinen kannattajajoukko, jonka laulu herätti uinuvan Hippoksen karnevaalitunnelmaan.

− Se on hyvä, kun tulee virtaa katsomoon. Etelän suuntaan kun mennään, niin se on juuri tuota: olut virtaa ja laulu raikaa, Mäenpää sanelee.

» Lähetä palautetta toimitukselle