Kauden alulla iso merkitys: ”Väistämätön tosiasia”

LIIGA / Haastattelu
Ari-Pekka Selin on panostanut valmennettaviensa kanssa kauden avaukseen.
Kuva © Pekka Rautiainen
SM-liigakausi starttaa torstaina. Viime kaudella pahasti kontannut HPK aloittaa urakointinsa Tepsin vieraana Turussa.

Kerhon päävalmentaja Ari-Pekka Selin painottaa kauden avauksella olevan iso merkitys joukkueelle. 

– Kauden avaus on tärkeä. Se on väistämätön tosiasia. Vaikka olemme vielä vaiheessa joukkueen pelin kanssa, niin meidän on mahdollisimman nopeasti päästävä voittojen tielle. Tepsiä vastaan siihen on ensimmäinen mahdollisuus.

Kahdessa ensimmäisessä ottelussaan HPK kohtaa TPS:n lisäksi Ilveksen. Selin pelkää, että kauden avauksen merkitys voi heijastua jopa liiallisena intoiluna.  

– Kaksi ensimmäistä peliä ovat aina hieman korkkauspelejä. On draivia, intoa ja muuta. Niissä on vaarana, että homma menee laukalle. Kohelletaan enemmän kuin pelataan siten kuin olemme harjoitelleet. Tunne ja into menevät helposti yli järjen.

Pelaajien lisäksi kiihkoa löytyy myös Seliniltä itseltään. Vaikka kausi pyöräytetään vauhtiin syksy toisensa perään, niin silti sen käynnistyminen innostuttaa miestä.

– Se on mielenkiintoista, että vaikka viime kausi olisi mennyt miten tahansa, niin aina, kun uusi kausi alkaa, niin on sama suhina päällä. Aika on tehnyt tehtävänsä, taas lähdetään nollista ja kilpailu alkaa. Se on se hieno viehätys, mistä itsekin nauttii. Se motivoi hirveästi.  

Aika ollut suurin uhka

Erinomainen kauden avaus olisi Pallokerholle joukkueena jo uskottavuuden vuoksi arvokas. Sen verran painajaismaisesti edelliskausi hämeenlinnalaisilta sujui. Etenkin kauden loppu oli karmea, HPK hävisi peräti kaksitoista viimeistä kamppailuaan.

Kauteen valmistautuminen ei ole ollut Kerholle kuitenkaan helppoa. Joukkue muuttui melkoisesti viime kauden päätteeksi. Selin aloitti hämeenlinnalaisten päävalmentajana keväällä ja oranssirivistöön saapui jopa kymmenen uutta pelaajaa.

– Aika on ollut sellainen, mikä on tappanut tässä. Se on ollut meidän suurin uhkamme koko ajan. Kaikki on mennyt niin uusiksi, Kerhon päävalmentaja tunnustaa.

Seurassa tapahtuneet isot muutokset HPK huomioi kauteen valmistautumisessaan.

– Teimme töitä siten, että olisimme tällä aikataululla, näin uudella joukkueella ja suurella määrällä uusia ihmisiä valmiina heti kauden alussa. Meidän oli aloitettava työstämään peliämme jo keväällä.

– Emme tehneet niin, että olisimme ensin harjoitelleet fysiikkaa ja sitten vasta kesän jälkeen jäälle mennessämme ruvenneet miettimään pelaamistamme. Aloimme tekemään sitä jo keväällä, Selin kertoo.

Suojateiltaan Selin odottaa TPS-matsissa ennen kaikkea taistelevaa asennetta ja toimivaa viisikkopelaamista.    

– Tärkeintä on, että kaikki uskaltaa laittaa jalkansa toisensa eteen. Saisimme pelistä yhteisen taistelukokemuksen. Joukkueemme on oltava työteliäs.

– Meidän on myös puolustettava mainiosti ja viisikkomme eivät saa levitä. Viisikon tasapaino nousee merkitykseen, HPK-käskyttäjä luettelee kauden avauksessa korostuvia asioita.  

» Lähetä palautetta toimitukselle