Juhani Tammisen kyyneleet

MESTIS / Haastattelu
Keskiviikkoilta sisälsi Juhani Tammiselle tunteikkaan paluun.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Se kesti 18 vuotta saada kupittaalainen klubitakki jälleen niskaan. Juhani Tammisen paluu TUTOn peräsimeen ei jättänyt ketään kylmäksi. Pelin jälkeen lehdistötilaisuudessa nähtiinkin liikuttunut käskijä.

Kahden vuoden tauon jälkeen takaisin ytimeen ja valmennushommiin. 18 vuoden jälkeen Turkuun ja TUTOn peräsimeen. Keskiviikko-ilta oli Juhani Tammiselle muutakin kuin pelkkä uuden kauden avaus.

Voitetun KooKoo-pelin jälkeen lehdistötilaisuudesta tulikin äärimmäisen koskettava tilaisuus. Kyyneliään pyyhkinyt ja samalla oikeita sanoja hakenut päävalmentaja myönsi kiekkokauden avanneessa päivässä olleen jotain äärimmäisen ainutlaatuista.

– On kyllä ollut tunteikas ja hieno päivä. Aamulla kun ajoin hallille, totesin mielessäni ”it´s been a long way baby”, Tamminen sai kyynelten ja tunnekuohun keskeltä sanottua.

Kaudella 1993–94 TUTOa viimeksi luotsannut turkulainen kertoi muistojen tulvineen pitkin päivää mieleen. Kauden avaus jäi kaksi vuotta kiekkoa sivusta seuranneelle Tammiselle koskettavana päivänä mieleen.

– Hieno ilta ja hetki uralle, kyyneliään pyyhkinyt valmentaja tiivisti.

 

» Lähetä palautetta toimitukselle