Jalonen tyytyväinen - MM-kisajoukkue muotoutuu hyvää vauhtia

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kari Jalonen saa laadukkaan Leijona-ryhmän jalkeille Tšekin MM-kisoihin.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Kari Jalonen on saamassa Tšekin Prahassa ja Ostravassa pelattaviin MM-kilpailuihin erittäin kilpailukykyisen joukkueen, kun lähes kaikki Euroopan ja Pohjois-Amerikan huippunimet ovat vastanneet myöntävästi hänen ja Jere Lehtisen kutsuihin.

− Muutamaa Ruotsin ja Suomen liigojen finaaleja pelaavaa pelaajaa lukuunottamatta joukkueen runko on tässä. NHL:stä ei tule enää vahvistusta maalivahtiosastolle.

 Pekka Rinteelle on annettu työrauha Nashvillen pudotuspeleihin, valotti Leijonien pääkäskijä Kari Jalonen. 

Kärpissä pelaavaa Joonasten, Kemppainen ja Donskoi tehokaksikkoa Jalonen kertoi pitävänsä silmällä. Myös Tapparan maaliruisku Olli Palola, ja Skellefteåssa SHL:n finaaleja tahkoava Janne Pesonen ovat vielä tarkkailussa. 

Jalonen on saanut yhdessä Leijonien general managerin Jere Lehtisen kanssa naarattua tehokkaasti maamme huippuja edustamaan Suomea. Omaksi erinomaisuudekseen Jalonen ei suostunut kuitenkaan tilannetta laskemaan. 

− Jätkät ovat itse halunneet mukaan mahdollisimman nopeasti, jotta voivat totutella joukkueeseen, ja mahdollisesti erilaiseen kaukaloon. Tuomo Ruutukin sanoi haluavansa mukaan jo lauantaina. Onhan se kuitenkin huikea tilanne, että näin paljon kärkijätkiä on saatu Euroopasta ja Pohjois-Amerikasta mukaan. Kaikki ovat olleet sopivasti terveinäkin, hehkutti Jalonen pelaajien omistautumista. 

Suomi kohtaa lauantaina toistamiseen Venäjän, tällä kertaa Helsingissä. Silloin jäälle luistelee täyteen lyöntiin viritetty Leijona-ryhmä.

− Kaikki kisoihin ilmoittautuneet pelaajat ovat silloin mukana. Ketjukoostumuksia ei olla vielä lyöty lukkoon. Täytyy jutella jätkien kanssa myös. Neljän ketjun kokonaisuutta lähdetään rakentamaan, pohjusti Jalonen tulevaa koitosta.

Tšekkiin matkaava lopullinen MM-joukkuerunko alkaa hahmottua myös pikkuhiljaa. Jalosen mukaan reissuun lähtee ainakin kolme maalivahtia ja kymmenen puolustajaa. Hyökkääjien tarkkaa lukumäärää ei ole vielä lyöty lukkoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle