Ensimmäiset maalinsa MM-kisoissa tehnyt Välimäki: "Turnauksen loppuun voi olla tyytyväinen"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Juuso Välimäki toivoo, että pääsee jo viikonloppuna pelaamaan seurajoukkueessaan Tri-City Americansissa.
Suomi selvitti karsintasarjan suoraan kahdessa ottelussa Latviaa vastaan. Jälkimmäisessä ottelussa kokenut arvokisakävijä Juuso Välimäki iski uransa ensimmäiset maalit Leijona-paidassa. Välimäki oli tyytyväinen turnaukseen viimeisiin peleihin, mutta ei pitänyt latvialaisten tempuista.

Nuorten maajoukkue lähti Montrealiin suurin odotuksin. Tavoitteena oli uusia viime vuoden maailmanmestaruus. Toisin kävi, sillä Suomi tippui puolivälieristä ja joutui taistelemaan paikasta pääsarjatasolla.

Viime vuonna alle 18-vuotiaiden mestaruuden voittanut Juuso Välimäki oli tyytyväinen siihen, että Suomen kelkka lopulta kääntyi.

− Pelasimme karsintasarjassa, joten en voi oikein sanoa, että kukaan meistä olisi pelannut kovin hyvin. Voitimme kuitenkin kolme viimeistä peliä, ja tänään tein kaksi maalia, joten olen onnellinen siitä. Kaikkien olisi kuitenkin pitänyt pelata paremmin.

Välimäki on ollut useana vuonna maajoukkueen vakiokalustoa ikäluokassaan. Ensimmäiset maalit MM-kisoissa puolustaja teki vasta nyt.

− Totta kai maali on aina maali. Se on aina kiva tehdä. Tällaisessa pelissä tuli vielä aika tärkeään paikkaan, vaikka loppujen lopuksi on ihan sama, kuka niitä maaleja tekee.

Kun Suomen voitto oli jo selvä tiistain pelissä, latvialaiset turhautuivat. Kovia kokivat Jesper Mattila ja aivan ottelun lopulla Urho Vaakanainen, joka sai kyynärpäästä päähänsä. Välimäki ei sulattanut vastustajan touhua.

− Taklaukset kuuluvat peliin, mutta on ihan turhaa lähteä yrittämään missään kohtaa peliä vahingoittamaan kaveria, varsinkaan noin lopussa. Mielestäni toista joukkuetta pitää kunnioittaa enemmän.

Huonosta alusta kolmeen voittoon

MM-kisat alkoivat Suomen osalta tahmeasti, kun tappiot tulivat Tšekille ja Tanskalle. Ruotsia vastaan Suomi pelasi jo paremmin, mutta lopulta Tomas Montenin johtama joukkue vei pisteet ottelusta.

− Jokainen jätkä yritti taas parhaansa, eihän siitä mihinkään pääse.

− Tässä oli paljon asioita. Ei oikein voi nimetä vain yhtä syytä huonolle menestykselle. Joskus voi olla huonoa onnea. Maalien tekeminen oli vaikeaa meille, Välimäki pohti.

Viimeisistä kolmesta ottelusta Suomi kairasi väkisin kolme voittoa uuden päävalmentajan alaisuudessa.

− Tämä turnaus oli tällainen ja loppui hyvin kuitenkin, joten siihen voidaan olla tyytyväisiä. Totta kai jokainen tietää, ettei tämä ollut se, minkä takia tänne tulimme. Mutta alun jälkeen hoidimme lopun kunnialla.

Suomen peli oli nihkeää myös toisessa Latvia-kohtaamisessa. Välimäki ei keksinyt yksittäistä syytä siihen, miksi peli tuntui niin vaikealta.

− Jokainen jätkä yritti taas parhaansa, eihän siitä mihinkään pääse. Turnauksen alusta asti jokainen meistä on varmasti laittanut kaikkensa peliin. Välillä jokin ei vain kulje.

Välimäki on vasta 18-vuotias, joten nuorten MM-kisat ovat tavoite ensi kaudellakin.

− Totta kai aina kun Leijona-paitaa on mahdollisuus kantaa, niin se päälle laitetaan. Innolla odotan ensi vuotta.

» Lähetä palautetta toimitukselle