Unkarin turnaus päättyi pettymykseen - "Tulemme takaisin ensi vuonna"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Zétény Hadobás on Unkarin kiekkoilun tulevaisuuden lupauksia.
Kuva © Jarno Hietanen
Jo ennen ottelua oli tiedossa, että Itävallan ja Unkarin välisen ottelun häviäjä poistuu pettyneenä kaukalosta. Nyt se kohtalo oli voittomaalikilpailun hävinneellä Unkarilla.

Unkari johti ratkaisevaa ottelua toisessa erässä jo kahdella maalilla, mutta Itävalta onnistui kirimään tasoihin erän aikana. Maalittoman kolmannen erän ja jatkoajan jälkeen ratkaisu eteni voittomaalikilpailuun, jossa Itävalta onnistui kahdesti Unkarin jäädessä maaleitta.

Näin Itävalta säilytti sarjapaikkansa, ja Unkarin kohtalona on putoaminen 1. divisioonan A-lohkoon. Joukkueen kuopus, 20-vuotias Zétény Hadobás on kuitenkin luottavainen tulevaisuuteen.

− Tämä on kova paikka. Yritämme voittaa ensi vuonna 1. divisioonan lohkon ja tulla takaisin. Nyt täytyy vain viettää hyvä kesä, jotta olemme vahvempia ensi vuonna, Hadobás uskoo.

Unkarin seurana 1. divisioonan A-lohkossa ovat Etelä-Korea, Italia, Japani, Romania ja näiden kisojen toinen putoaja Slovenia.

Hadobás on yksi niistä unkarilaispelaajista, jotka ovat lähteneet jo nuorena maailmalle. Tämän kauden hän jakoi Ruotsin HockeyAllsvenskanissa pelaavan Västerås IK:n ja sen juniorijoukkueen kesken.

− Tässä turnauksessa pelasin urani kovimmat pelit, kun vastassa oli supertähtiä ja joitakin maailman parhaista pelaajista. Mutta tällä hetkellä tuntuu vain pahalta.

Hadobás sai kunniaa joukkueen sisällä, kun hänet nimettiin joukkueen kolmen parhaan pelaajan joukkoon yhdessä István Sofronin ja maalivahti Bence Balizsin kanssa. Hadobás näkee, että Unkarin kiekkoilulla on lähivuosina mahdollisuudet vakauttaa asemansa ylimmällä tasolla.

− Tulemme takaisin ensi vuonna, ja teemme pian historiaa, Hadobás uskoo.

Seuraavan kerran Unkari voidaan nähdä ylimmällä tasolla vuonna 2025, jolloin kisat on jaettu Ruotsin ja Tanskan kesken. Tapahtumapaikka motivoi Ruotsissa pelaavaa puolustajaa.

− Motivaationi on korkealla, että pääsisin pelaamaan niissä kisoissa.

Unkarin joukkueesta suuren huomion keräsivät kannattajat, jotka kannustivat joukkuetta loppuun asti ja lauloivat maan kansallislaulun myös hävittyjen ottelujen jälkeen. Kaksi maalia päätösottelussa iskenyt konkari Sofron olikin heidän kannaltaan harmissaan.

− Se on suurin syy, miksi olemme pettyneitä. Olemme nähneet, kuinka hienoja faneja meillä on, ja ensi vuonna Tšekkiin olisi tullut kymmenen tuhatta unkarilaista. Nyt joudumme menemään takaisin 1. divisioonaan, mutta tämä on urheilua. Haluan kiittää heitä tuesta. He ovat käyttäneet paljon aikaa ja rahaa tähän turnaukseen tukeakseen meitä.

» Lähetä palautetta toimitukselle