Tampereelle muuttanut Pekka Rinne häkeltyi Predatorsin antamista kunnianosoituksista

NHL / Haastattelu
Pekka Rinne tarkkailee jatkossa tulevaisuuden tähtivahteja Predators-organisaatioon.
Kuva © Tiia Mahkonen
Karjala-turnauksen välipäivänä vietettiin Suomi-kiekkopäivää, jonka pipolätkäturnaus-ohjelmanumeron yhtenä tähtenä nähtiin maalivahtilegenda Pekka Rinne. Turnauksen jälkeen hän kertoili medialle kuulumisiaan.

Tampereelle muuttanut entinen maalivahti Pekka Rinne kehui uutta kotikaupunkiaan, kun hän saapui pipolätkäturnaukseksi nimetystä ohjelmanumerosta median ja kannattajien eteen.

− Kiva kaupunki. Paljon tällä hetkellä tapahtuu Tampereella. Mennyt paljon eteenpäin. Nyt kun jäätiin Suomeen niin se vain valikoitui tavallaan paikaksi.

Kaksi vuotta sitten uran lopettaneella Rinteellä on ollut aikaa keskittyä isänä oloon ja hän on ollut tyytyväinen siihen. Hän on saanut Nashville Predatorsilta kykyjenetsijän ja maalivahtien kehitysvalmentajan pestin.

− Aika paljon perheenisän hommia. Meidän poika täyttää kohta kolme vuotta ja on ollut mahtava pystyä viettämään enemmän aikaa kotona ja seurata sitä ja olla isänä, Rinne kommentoi arkeaan.

Uusiin pesteihin tutussa organisaatiossa

Rinteen rooli Predatorsin organisaatiossa on mahdollista tehdä myös kotoa käsin, joten arki pienen lapsen kanssa onnistuu. Hänelle tulee reissuja Nashvilleen muutamia kertoja kaudessa ja seuraavat reissut ovat edessä tammi- sekä maaliskuussa. Hän kävi harjoitusleirillä tutustumassa joukkueen arkeen kolmen viikon ajan.

− Minun roolinani on sekä valmistautua ensi kesän varaustilaisuuteen maalivahtien osalta, katselemalla vähän maalivahteja. Sitten meillä on muutama Euroopassa pelaava varattu maalivahti, joita pitää seurata ja olla yhteydessä heihin ja vähän mentoroida heitä.

Rinne on roolinsa vuoksi tuttu näky Nokia-areenan lehtereillä ja hän jäkin katselemaan sekä tarkkailemaan Pikkuleijonien Yhdysvallat-ottelua. Hän kehuukin uutta areenaa hienoksi ja arvostaa, että Tampereella on monia jääkiekkojoukkueita.

− Tämä Tampere on siitäkin loistava paikka, että täällä on kuitenkin kaksi pääsarjajoukkuetta, on Mestis-joukkue ja myös junioripelejä paljon. Jos lätkä on intohimo, niin tämä kaupunki on loistava paikka asua. Paljon käyn katsomassa täällä Nokia-areenalla pelejä. Muutenkin ajanviettotapana areena on mainio ja hieno. Tänne on aina kiva tulla.

Uuden kotikaupungin kulmat vaativat vielä opettelua

Hän on tykännyt uudesta kotikaupungistaan, vaikka hän joutuukin liikkuessaan käyttämään vielä turistin elkein navigointia. Tamperelaiset ihmiset ovat hänen mielestään välittömiä ja ystävällisiä, joka on ollut hänelle positiivinen asia,

− Enemmän se on vieläkin ollut opettelua, mutta tottakai nuo molemmat järvet. Niiden läheisyys on hienoa. Itse tykkään merestä. Merenkurkku on siinä Oulun edustalla ollut aina lähellä. Kaikki nämä Pyynikit, Pispalat. Hienoja seutuja ja tietenkin Tampereen keskusta.

Rinne arvosti saamiaan kunnianosoituksia

Rinne oli häkeltynyt saamistaan kunnianosoituksista, kun edelliskeväänä hänen numeronsa jäädytettiin Predatorsin kotiareenan kattoon ja viime keväänä Rinteestä tehtiin patsas areenan pihaan.

− Aika suomalaisella mentaliteetilla tuntui, että mitä te nyt minusta tuollaisen teitte? Vetää sanattomaksi. Mahtava kunnia. Vuosi ennen sitä paita nostettiin kattoon ja tuntui, että se oli suurin kunnia, minkä voi saada.

Rinne edusti koko NHL-uransa hänen varaamaansa Predatorsia.
Kuva © Getty Images

Hän on ylpeä omasta urastaan ja on yrittänyt valaa uskoa nuoriin, että hänen tavoin voi erilaisia polkuja pitkin kehittyä ja pärjätä myöhemminkin. Rinne on myös painottanut, että jokainen henkilö kasvaa eri tahtiin.

− Monesti olen puhunut junioripelaajille, että urani on mennyt erilaisia polkuja. En koskaan pelannut juniorimaaotteluita ja pelasin pitkään pienessä seurassa Kiekko-Laserissa. Siirryin vasta A-junioreissa Kärppiin. Olen myöhäisherännyt tai -kasvanut.

Rinne luisteli Nokia-areean jäällä kenttäpelaajana

Rinne osallistui monien kiekkolegendojen ja viihdemaailman tähtien kanssa pipolätkäturnaukseen osana Karjala-turnauksen välipäivänä järjestettyä Suomi-kiekkopäiväilmaistapahtumaa. Hän ei pelannut omalla tutulla maalivahdin tontilla, vaan oli yksi Jere Lehtisen lkipparoiman leijonalegedojen joukkueen kenttäpelaajista. Hän kuitenkin tykkäsi roolistaan ja tapahtumasta.

− Ihan mahtavaa. Nykyajan nuoret seuraa kuitenkin kaiken maailman tubettajia ja videopalveluntuottajia. Tosi hienoa että kaikki ovat tulleet yhteen. Kiva tavata paljon uusia kasvoja täällä. Hieno nähdä, että näin paljon ihmisiä jaksaa tulla katsomaan tällaisten ex-pelaajien pipolätkiä sun muuta.

− Lähdetään pelaamaan aina naureskellen. Jos ollaan tappiolla, niin sieltä se kilpailuhenki nousee. Kyllä sitä aina haluaa voittaa. Se on jännä miten se menee.

Kenttäpelaajan rooli ei ollut hänelle uusi aiempien kokemusten myötä. Eikä hän toki maalivahtina oloa ole unohtanut, sillä hän on käynyt torjumassa yksissä harjoituksissa Ylöjärvellä.

− Kyllä minä viime talvena kävin pipolätkää pelaamassa. Meillä oli ihan säännölliset vuorot. Siellähän sitä luisteli muiden mukana nuorena. Olen ihan molarinakin käynyt yksillä jäillä Ylöjärvellä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös