Simontaival painotti reagointia ketjumuutosten yhteydessä: "Pitää seurata sitä omaa laitaa, että kuka siellä on"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Simontaival oli hereillä ottelun alussa.
Kuva © Andy Devlin

Kasper Simontaival teki ensimmäisen maalin jo varhain avauserässä Slovakiaa vastaan. Nuoret Leijonat möyhensi vastustajansa lopulta 9−3.

− Halusimme olla alusta asti valmiina. Kävi hyvä tuuri ja pääsin laittamaan kiekon sisään. Sen jälkeen tulikin sitten muutama vähän vaikeampi vaihto ja huonompi peli, josta maali omiin. Se jäi harmittamaan ja huomiseksi pitää parantaa.

Simontaival ja muut Suomen pelaajat pystyivät pyörittämään peliä laidoilla ja ylivoimakuvioissa melko vapaasti.

− He antoivat paljon tilaa pelata ja yrittivät blokata kuteja. Saimme rikottua heidän neliönsä ja käytimme paikkamme tehokkaasti hyväksemme.

Slovakia ei lamaantunut tappiolle jäätyään, vaan tuli mukaan peliin vielä avauserän aikana.

− Olemme kehittyneet paljon viime pelistä. 1−1-tasoituksesta huolimatta saimme kerättyä itsemme ja pystyimme pelaamaan omaa peliä.

Nuorten Leijonien kokoonpano on elänyt jokaisen ottelun aikana MM-kisoissa. Slovakiaa vastaan Brad Lambert joutui penkin päähän ottelun päätöserään, eikä enää päässyt jäälle. Muuttuvat tilanteet huomataan penkillä ja niihin pyritään mukautumaan.

− Totta kai pitää olla valmiina ja seurata peliä, että ketkä kentälle menevät seuraavaksi. Pitää seurata sitä omaa laitaa, että kuka siellä on ja tarvitseeko seuraavana mennä kentälle. Se on sellaista reagoimista ja pieniä asioita, joihin keskittyä, Simontaival avasi.

Suomi kohtaa alkulohkon päätöspelissään Kanadan kotimaista aikaa maanantain ja tiistain välisenä yönä kello 01.

− Olen innoissani, sillä saamme ensimmäisen kunnon haasteen. Tietysti se auttaa, että kyseessä ei ole kello 12 peli paikallista aikaa. Ehtii aamulla tekemään kunnon jumpan, jonka jälkeen vielä pääsee rauhoittumaan ennen hallille tuloa ja latautumista.

Vaahteralehtipaitojen riveissä pelaa useita tämän vuoden varaustilaisuuden huippunimiä sekä tulevan tilaisuuden kiistaton kärkinimi Connor Bedard.

− En tunne heistä ketään ihmisinä, mutta olen tietysti nähnyt pelejä ja seurannut. Ei todellakaan hirvitä, Simontaival tuumasi tulevien maailmantähtien kohtaamisesta.

Muokattu: 15.8.2022, kello 01.03: Kuva vaihdettu.

» Lähetä palautetta toimitukselle