Marko Anttila kantoi vastuuta, mutta ratkaisun paikassa hän ei kentällä ollut − "Menen kyllä, jos joku hullu minut sinne pistää"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Anttila ajoi maalille.
Kuva © Samuli Huikuri

Marko Anttila palkittiin Leijonien parhaana pelaajana Kazakstan-tappiopelissä. Kapteeni painotti, että kärsivällisyys on joukkueen iso teema tässä turnauksessa.

− En nähnyt turhautumista meidän vaihtopenkillä. Välillä tulee vaikeuksiakin. Tarvitsemme vain parempia laukauksia. Minullakin oli monta vetoa maalia kohti.

Kapteeni painotti, että joukkue voittaa ja häviää yhdessä. Päätä ei ole syytä painaa pensaaseen. Vastustaja sumputti puolustusalueen keskustan hyvin.

− Voiton olisimme halunneet. Ei minua hävetä. Projekti on kesken ja teemme hommia. Emme olleet tänään vain tarpeeksi tehokkaita. Näitäkin kokemuksia tarvitaan, jotta tiedämme miten pelata jatkossa.

Anttila kiitteli joukkuetta innostumisesta ja sitoutumisesta. Vaikka voittomaalikilpailussa tappio tulikin, oli hyökkääjä sitä mieltä, että oikeat miehet olivat ampumassa ja taitoa joukkueesta löytyy. Itse hän on myös valmis vastaamaan huutoon.

− Menen kyllä, jos joku hullut minut sinne pistää, Anttila virnisti.

Kapteeni muistutti myös, että maalin edustalla on tehtävä työt paremmin. Vetopaikat aukeavat nykykiekossa sivummalta, kun keskustaa puolustetaan niin hyvin.

Leijonien seuraava mahdollisuus pisteisiin ja pelin kehittämiseen aukeaa tiistaina, kun vastaan tulee Norja.

Muokattu: 23.5.2021, kello 20.12: Kuva vaihdettu.

» Lähetä palautetta toimitukselle