Jukka Jalonen kertoi, mitä Leijonien pitää parantaa − "Tami sen aikanaan osasi, mutta meillä ei ihan riittänyt"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Jalonen peräänkuulutti maalinteon tehokkuutta.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Suomi hävisi Kazakstanille ensimmäistä kertaa MM-historiassa, kun tappio tuli voittomaalikilpaiun jälkeen numeroin 1−2. Päävalmentaja Jukka Jalonen totesi, että laukausten laatua, maskipelaamista ja irtokiekoille menemistä pystytään parantamaan lyhyessä ajassa.

− Kaikki oli pelissä ja pelasimme systeemin mukaan. Tempo ja fyysisyys olivat hyvällä tasolla ja paikkoja oli enemmän kuin yhteen maalin. Ilmeen puuttteesta ei voi pelaajia syyttää, leijonaluotsi pohti.

Jalonen huomautti, että MM-turnauksessa on annettu toistaiseksi hyvin vähän jäähyjä. Suomella on ollut turnauksessa toistaiseksi kaksi ylivoimaa. Jalonen muistutti, että joukkueella on viisi pelaajaa reservissä ja että huomisen välipäivän joukkue keskittyy lepäämään.

Kazakstan-ottelu ratkesi voittomaalikilpailussa, johon Jalonen marssitti kärkiketjujen pelaajia.

− Yleensä sitä laittaa parhaat laukojat vetämään. Treeneissä näitä katsotaan ja siltä pohjalta valitaan. Tänään ei vain onnistunut, palasi Jalonen laukausten laatuun.

Päävalmentaja muistutti, että Leijonat ovat nyt pelanneet kaksi ottelua peräkkäin ja alla on tappio. Maalinteon tehokkuutta pyritään parantamaan mahdollisesti muutoksilla.

− Tami sen aikanaan osasi, mutta meillä ei ihan riittänyt, Jalonen heitti.

» Lähetä palautetta toimitukselle