Lonkkavammasta kuntoutuva Karri Rämö pohtii uransa jatkoa − "Viime vuodet eivät ole terveyden puolesta olleet hirveän hauskaa"

LIIGA, Muut Sarjat / Haastattelu
Karri Rämö torjui TPS:n Liiga-finaaleihin edelliskaudella.
Kuva © Timo Savela
Loukkaantuminen päätti kokeneen maalivahdin kauden jo syksyllä. Kesän kunto määrittää, jatkuvatko Karri Rämön pelit vielä.

Maalivahti Karri Rämö katosi kotimaisen kiekkoyleisön tutkalta voitettuaan Liiga-hopeaa TPS:n paidassa edelliskeväänä. Päättynyt kausi jäi pitkälti hiljaiseloksi, sillä saksalaisen ERC Ingolstadtin riveihin siirtynyt torjuja loukkaantui jo alkukaudesta.

Pelejä kertyi lopulta vain 11, sillä vamma päätti kauden kertaheitolla. Jatkoajan asiantuntijana MM-kisojen ajan toiminut Rämö, 35, pohtii nyt huolella uransa jatkoa.

− Lonkka hajosi marraskuussa, enkä ole ollut jäällä sen jälkeen. Heinäkuussa katsotaan lääkärin kanssa, mikä on tulevaisuus ja vähän testataan. Jos pelit jatkuu, ei sitä hirveän monta vuotta kestä. Koko ajan hommat ja ajatus etenee peliuran jälkeisiin asioihin, Rämö pohtii.

Hän korostaa, että pelit jatkuvat vain, jos kesän aikana löytyy täysi pelikunto. Maalivahdin tontilla se on lopulta ainoa vaihtoehto, maalin suulla pelaamista on vaikeaa sopeuttaa iän myötä kenttäpelaajan lailla toisenlaiseksi.

− Jääkiekko kiinnostaa, mutta on tässä jo monta vuotta saanut pelata. Viime vuodet eivät ole terveyden ja fysiikan puolesta olleet enää hirveän hauskaa, aika paljon joutuu tekemään duunia sen eteen, että on pelikunnossa. Tulee mietittyä, minkä väärti se pelikuntoon hankkiutuminen on.

Pitkällä urallaan muun muassa kuusi kautta NHL-jäillä esiintynyt ja lähes yhtä pitkään KHL:ssä viihtynyt Rämö työstää nyt kuntoutumistaan rauhassa. Omanlaisensa epävarmuuden luo pelaajamarkkinoiden myllerrys.

− Nyt treenataan ja katsotaan mihin päästään, jos sellainen tilanne on. Tietysti koko Euroopan tilanne on aika uudenlainen Venäjän takia, ei tässä toisaalta mikään stressi ole.

− Jos kaikki on terveyden osalta hyvin, olen kauden alkuun mennessä pelikunnossa. Jos heinäkuussa aloitan jäätreenit, ehdin kauden alkamiseen mennessä saada hyvän tuntuman, Rämö laskeskelee.

» Lähetä palautetta toimitukselle