Kanadalaisten filmaamiset puhuttivat − Ralfs Freibergs ja Lasse Kukkonen antoivat palaa: "Hän myi tuon kuin vanhojen autojen kauppias"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Ralfs Freibergs (nro 29) puhui suunsa puhtaaksi.
Kuva © Jarno Hietanen

Latvian superyllätykset MM-kisoissa eivät ainakaan toistaiseksi saaneet jatkoa, kun se kaatui Kanadalle. Välieräottelu oli tasainen, ja Latvia johtikin peliä kahden erän jälkeen. Kolmannessa erässä Kanada kuitenkin näytti Baltian kiekkoylpeydelle vilkkua, ja voitti pelin lopulta 4−2.

Latvialaispuolustaja Ralfs Freibergs oli ottelun jälkeen surullinen menetetystä tilaisuudesta.

− Tämä on ahterista. Tulimme tänne voittamaan ja hakemaan kultaa. En ole iloinen.
Jos peli olisi päättynyt vaikka 6-0 Kanadalle... Tiedäthän, olimme pelissä kiinni. Se oli niin lähellä, mutta päästimme voiton käsistämme, Freibergs sadatteli.

Ottelussa nähtiin paljon jäähyjä, ja Latvia saikin muutamaan otteeseen tilaisuuden ratkaista ottelu ylivoimalla. Maalia se ei kuitenkaan saanut aikaiseksi, joten se harmitti Freibergsiä.

− He vain tekivät enemmän maaleja kuin me ja teimme pari virhettä. Meillä oli paikkamme, ja ylivoimamme. Olimme lähellä, mutta se ei riittänyt.

"Kanada on jääkiekon kotimaa, ja Kanada itsessään tarkoittaa jääkiekkoa."

Pelin puhuttavimmat tuomiot nähtiin toisessa erässä. Erän puolivälissä Latvian Rodrigo Abols päätyi kahnaukseen Kanadan kapteeni Tyler Toffolin kanssa. Abols työnsi Toffolia poikittaisella mailalla, ja Toffoli kaatui tahallisen dramaattisesti jään pintaan.

Erän loppupuolella sitten nähtiin sukeltamisjäähy, mutta Latvialle. Puolustaja Uvis Balinskis lähti nostamaan kiekkoa oman maalinsa takaa, mutta kompastui Kanadan Sammy Blaisin mailaan Latvian maalin edessä. Blais passitettiin jäähylle kampituksesta, ja Balinskis sukeltamisesta.

Katsomosta peliä seuranneen, Suomen U20 maajoukkueen apuvalmentaja Lauri Mikkolan toteamus Balinskisin kaatumisesta tyhjensi pankin:

− Ei kukaan sukella tuossa tilanteessa, Mikkola totesi spontaanisti.

Tilanteet eivät myöskään Freibergsille maistuneet.

− Kanada on jääkiekon kotimaa, ja Kanada itsessään tarkoittaa jääkiekkoa. Ja he alkoivat sukeltamaan. Eurooppalaiset joukkueet saattavat joskus tehdä sitä, mutta ei Kanadan maajoukkue. Se ei sovi heille, enkä olisi odottanut sitä heiltä, Freibergs lyttäsi vaahteralehtipaidat.

Myös C Moren kommentaattori Lasse Kukkonen antoi palaa Toffolin toiminnasta erätaukostudiossa.

− Sinulla on C rinnassa, Kanadan vaahteralehtipaita päällä, ja sinä filmaat. Hän myi tuon kuin vanhojen autojen kauppias. Mä häpeän! Nolo tilanne, Kukkonen ryöpytti.