Jyrki Jokipakka myönsi, että Ilves jäi kaikessa Ässiä jälkeen − "Mestaruus on silti meidän selvä tavoitteemme"

LIIGA / Haastattelu
Jyrki Jokipakka, kuten koko Ilveksen puolustus, teki työnsä Ässiä vastaan hyvin, mutta yleensä loistanut hyökkäys sakkasi pahemman kerran.
Kuva © Jarno Hietanen
Jyrki Jokipakka oli kuin maansa myynyt, kun Ilves hävisi Nokia-areenalla Ässille jatkoajalla 0−1. Jokipakka on tuonut lisää jämäkkyyttä Ilveksen alakertaan, mutta hyökkäyspäässä häneltä on lupa odottaa enemmän.

Ilveksen kannattajat odottivat Nokia-areenan vuoden ensimmäisestä pelistä maalijuhlaa, sillä onhan Ilves pelannut varsin viihdyttävää kiekkoa koko kauden. Liigassa eniten maaleja tehneeltä joukkueelta olisikin odottanut enemmän hyökkäyspään tehoja, mutta Ilveksen tekeminen oli vaisua hyvää puolustamista lukuun ottamatta,

Ilvekseen palannut seuran kasvatti Jyrki Jokipakka pettynyt mies Ässät-kotitappion jälkeen.

− Meillä oli viikonloppu vapaata ja alkuviikosta palasimme normaalisti harjoituksiin, mutta olimme alusta asti vähän kaikessa jäljessä. En tiedä, mistä tuo vaisuus johtui.

Jokipakka palasi pitkältä ulkomaankierrokseltaan takaisin Ilvekseen täksi kaudeksi. Jokipakalta on odotettu isoa roolia, mutta uroteot hyökkäyssuuntaan ovat jääneet odotettua vaisummiksi. Puolustuspäässä hän on ollut odotetun vahva.

− Pelityylissä on ollut vähän opettelua. Mukavaa on ollut pelata. Sinänsä oma peli ei ole ollut ihan odotetulla tasolla, mutta koko ajan parempaan päin mennään.

Jokipakan mielestä Liigassa on välillä kovempi tempo kuin hänelle tutun KHL:n peleissä, mutta taitotasossa Liigassa jäädään selvästikin.

Kevään tavoitteista puhuttaessa Jokipakka linjaa, että maajoukkue ilman muuta kiinnostaa. Maajoukkuekomennustaan tärkeämpänä hän kuitenkin pitää Ilveksen menestystä.

− Kyllä Suomen mestaruus on meidän selvä tavoitteemme!

» Lähetä palautetta toimitukselle