Aleksi Elorinteen ensimmäinen kausi ulkomailla päättyi Ranskan mestaruuteen – ajatuksissa paluu Liigaan

Muut Sarjat / Haastattelu
Elorinne on juhlinut kahdella viimeisimmällä kaudellaan mitalia. Ennen siirtoa Ranskaan hän juhli Ilveksen kanssa pronssia.
Kuva © Jarno Hietanen
Ranskan pääsarjan mestaruutta päättyneellä kaudella juhlinut Elorinne on seurannut MM-turnausta herkeämättä. Leijonille tiukan vastuksen antaneessa Ranskan joukkueessa pelaa runsaasti puolustajan seuratovereita.

Aleksi Elorinteen ensimmäinen kausi Ranskan pääsarjassa ja ulkomaan sarjoissa päättyi upealla tavalla, sillä puolustajan edustama Rouen juhli mestaruutta kahden vuoden tauon jälkeen. Joukkue voitti finaalissa kuudessa ottelussa Jyrki Ahon luotsaaman ja Janne Jalasvaaran, Jere Rouhiaisen sekä Markus Poukkulan edustaman Grenoble

Grenoble voitti ottelusarjan kaksi ensimmäistä kohtaamista, mutta Rouen voitti neljä seuraavaa putkeen ja pääsi juhlimaan kotiyleisön edessä mestaruutta. 

– Ihan tyytyväinen olen henkilökohtaiseen kauteen. Toki sopeutuminen erilaiseen peliin otti aikansa, mutta mitä pidemmälle kausi eteni, sitä paremmin sain juonesta kiinni. Joukkueelta oli tosi hieno kausi, vaikka välillä oli synkkiä jaksoja.

– Venyimme hienosti ja olimme parhaimmillaan silloin, kun sitä eniten kaivattiin. Finaalisarja oli hieno esimerkki, sillä tulimme takaa ohi oltuamme isosti jäljessä ensimmäiset pelit, Elorinne kertasi kautta.

Puolustajan sopimus Rouenin kanssa oli kauden mittainen, joten jatkon kannalta kaikki on hänen omien sanojensa mukaan vielä auki. Hän pohtii rauhassa vaihtoehtoja. Jatko Ranskassa on mahdollinen, mutta puolustaja ei sulje mahdollisuutta palata Liigaan.

Elorinne seurailee tiivisti käynnissä olevia MM-kisoja, sillä parhaillaan Tampereella pelaavassa Ranskan maajoukkueessa pelaa hänelle tuttuja pelaajia Rouenista ja muista Ligue Magnusin joukkueista.

Hän antaakin seuraajille kaksi nimeä seurattavien listoille, Florian Chakiachvili ja Dylan Fabre. Chakiachvili pelasi päättyneellä kaudella Elorinteen pakkiparina Rouenissa ja Fabre taasen pelasi finaalivastus Grenoblen riveissä. 

– Chakiachvili on todella monipuolinen ja hyvä puolustaja. Fabre oli vaikea puolustettava finaalisarjassa. Fabrella on iso potentiaali, vaikka hyökkääjä ei ole kisoissa vielä onnistunutkaan, Elorinne kommentoi valintojaan. 

Parhaillaan Ranskaa MM-kisoissa edustava Chakiachvili pelasi Elorinteen parina Rouenin puolustuksessa.
Kuva © Jarno Hietanen

Puolustaja ehti myös haastattelun päätteeksi antaa kommentin Leijonien ensimmäisestä ottelusta MM-turnauksessa. Hän pohti myös Suomen menestymismahdollisuuksia.

– Leijonat on varmasti vahva tosipeleissä. Monesti tällainen median ja ulkopuolisten lietsominen luo joukkueeseen yhteishenkeä. Parhaat pelit ovat vasta joukkueella edessä, puolustaja päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle