Ilves kävi luokkaretkellä Ranskassa – tuloksena haluton murskatappio

CHL, LIIGA / Raportti
Ilves päätti CHL:n runkosarjan tappioon Ranskassa, mutta pelaa pudotuspeleissä. Arkistokuva.
Kuva © Jarno Hietanen
CHL:n päätöskierroksen ottelulla ei ollut Ilvekselle enää suurta merkitystä, sillä se oli jo varmistanut pudotuspelipaikkansa.

Ilveksen mallikkaasti sujunut CHL-runkosarja sai nolon lopun, kun Rouen Dragons kaatoi tamperelaisjoukkueen kotonaan 6–1.

Ottelun merkityksettömyys näkyi jo kokoonpanossa, sillä Ilves lähti Ranskaan pienellä ja varamiehisellä ryhmällä. Ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa teki muun muassa 18-vuotias hyökkääjä Emil Järventie, joka esiintyikin Rouenissa pirteästi.

− Olemme pelanneet paljon pelejä. Meillä oli vähän pienempiä ja isompia loukkaantumisia ja sairasteluja. Maanantaina matkaan lähtevä pelaajalista näytti vielä vähän erilaiselta ja lisäksi sarjan nimeämissääntöjen takia emme edes voineet ottaa enempää pelaajia, Ilveksen päävalmentaja Antti Pennanen valotti tilannetta.

Dragons sai otteluun salama-alun. Reilussa kahdessa minuutissa lukemat olivat jo 2–0, kun ranskalaisjoukkue oli tehokas saalistamissaan maalipaikoissa. Ilves ei puolestaan päässyt avauserässä lainkaan peliin kiinni.

Kuvaavaa oli, että Ilves-kokoonpanon ykköshyökkääjä Matias Mäntykivikin horjahteli kiekosta ohi, kun sai pelivälineen jo tyhjältä ammottaneen maalin kulmalle.

Toisessa erässä Dragons rokotti Ilvestä jälleen kahteen minuuttiin kahdesti. Välissä tamperelaisten Jérémy Grégoire sentään osui myös Ilvekselle.

Ilves ei onnistunut maalinteossa toisessa erässä eriskummallisesta tilanteesta, jossa sille tuomittiin kaksi rangaistuslaukausta ja 2+2 minuutin ylivoima.

Päätöserän lopulla Dragons viimeisteli pikatahtia loppulukemat 6–1:een. Dragonsin ottelun näkyvimpiä hahmoja olivat maalivahti Matija Pintarič ja kaksi maalia iskenyt entinen TPS-hyökkääjä Anthony Rech.

− Ainahan harmittaa hävitä ja tulos oli iso. Vastustaja oli hyvä ja tehokas emmekä me olleet parhaimmillamme, Pennanen virkkoi.

− Nuoret pelaajamme saivat tästä hyvän kokemuksen ja esimerkiksi Samuli Ratinen oli erinomainen. Lisäksi vähemmälle peliajalle jääneitä pelaajia sai nyt vastuuta, jatkoi Pennanen.

CHL:n ottelutulokset 18.10.2023

Runkosarjan päätöskierros tarjosi myös toisen yllättävän tuloksen, kun Belfast Giants nujersi HC Dynamo Pardubicen.

HC Ocelaři Třinec–Aalborg Pirates 4–0
HC Košice–Adler Mannheim 1–4
Bolzano Foxes–Stavanger Oilers 0–1
Belfast Giants–HC Dynamo Pardubice 3–2
Rouen Dragons–Ilves 6–1

Päivitetty 19.10.2023 klo 0.22: Lisätty Antti Pennasen kommentit.