Ilvekselle murskavoitto aggressiivisesta italialaisjoukkueesta – Samuli Ratinen loukkaantui

CHL, LIIGA / Raportti
Samuli Ratinen jätti pelin kesken kulmakamppailun jäljiltä. Arkistokuva.
Kuva © Jarno Hietanen
Ilves haki CHL:ssä 7–1-vierasvoiton Bolzanosta, mutta sen murheeksi jäi Samuli Ratisen loukkaantuminen.

Bolzano Foxesin ja Ilveksen pelillinen tasoero kävi ilmi jo ottelun alussa. Ilves latoi helponnäköisesti kuuteen ja puoleen minuuttiin 3–0-johdon. Avauserän lopulla Bolzano yritti horjuttaa Ilvestä aggressiivisin ottein ja saikin aikaiseksi 1–3-kavennusmaalin.

Ilves hillitsi hermonsa, mutta ei myöskään ottanut taka-askelia. Esimerkiksi Ilves-kapteeni Niklas Friman paini nyrkkejään heilutelleen Bolzanon Lucas Lession kanssa. Tilanteesta tuomittiin kummallekin pelirangaistus.

Bolzanon pelaajista näkyvimpänä kuumakallena toimi entinen Tappara-pelaaja Blake Parlett, jolle tuomittiin kaikkiaan kolme kaksiminuuttista jäähyä. Loppukättelyssä Ilveksen Eemeli Suomi antoikin Parlettille tuiman puhuttelun.

Italialaisjoukkueen kovaotteinen taktiikka ei tuottanut tulosta, sillä tamperelaiset laskettelivat 7–1-voittoon. Ottelu ratkesi lopullisesti toisessa erässä, kun Ilves käytti 5–3-ylivoimansa kaksi kertaa edukseen Les Lancasterin ja Matias Mäntykiven vedoilla.

Kesällä kovin odotuksin Ilvekseen siirtynyt Oula Palve sai tamperelaisseurassa maalitilinsä onnekkaalla tavalla auki, sillä hänen maalia kohti lähtenyt sutaisunsa kimposi Bolzano-pelaajan mailan kautta verkon perukoille.

Ilveksen illan tehokkain oli silti Šimon Stránský (1+3).

Ottelun ikävintä antia oli hyökkääjä Samuli Ratisen loukkaantuminen. Ratisen nilkan seutu vääntyi ensimmäisessä erässä kulmakamppailussa ja hänet talutettiin koppiin. Ratisen mahdollisesta sairaslomasta ei ole toistaiseksi tihkunut vahvistettuja tietoja.

Ilveksen tämän kauden CHL-taival käynnistyi tällä viikolla kahdella vierasvoitolla, sillä torstaina tupsukorvat kaatoivat Pardubicen.

CHL:n ottelutulokset 2.9.2023

Illan CHL-kierroksella Ilveksen lisäksi myös Tappara ja Pelicans voittivat murskalukemin. Belfast Giants rimpuili Tapparan vieraana maalittomassa tilanteessa 12 minuuttia, kunnes kirvesrinnat marssivat kotonaan tennislukemavoittoon 6–0.

Pelicans tyhjäsi maalipajatsonsa Ranskan Rouenissa heti avauserässä, jossa se takoi Dragonsia vastaan kuusi täysosumaa. Lahtelaisvoitto kirjattiin numeroin 8–3.

Muiden otteluiden erikoisin ottelu nähtiin Norjan Stavangerissa, jossa Ruotsin hallitsevan mestarin Växjö Lakersin 6–2-johto suli viimeisen seitsemän minuutin aikana tasatilanteeksi. Lopulta Växjö oli parempi voittomaalikilpailun myötä 7–6.

Oilers–Växjö 6–7 vl
Tappara–Belfast 6–0
Ingolstadt–Färjestad 3–2
Košice–Genève-Servette 2–3
Biel-Bienne–Innsbruck 6–1
Bolzano–Ilves 1–7
Dragons–Pelicans 3–8