Lukko kävi ryöstöretkellä Tanskassa – 2+2-tehot paukuttanut Reunanen johti joukkoja

CHL, LIIGA / Raportti
Tarmo Reunanen paukutti Lukon toisessa CHL-kamppailussa tehot 2+2. Arkistokuva.
Kuva © Tiia Mahkonen
Lukko paransi otteitaan ja kävi onnistuneella ryöstöretkellä Tanskassa. Aalborg Pirates kaatui tasapainoisen esityksen päätteeksi maalein 6–2, ja Lukko jatkaa CHL:ssä puhtaalla pelillä.

Lukko saapui vieraskaukaloon isännän ottein, sillä ensimmäisten minuuttien aikana Piratesilla oli hankaluuksia kaivaa kiekkoa itselleen. Lopulta Lukko oli koko ottelun ajan yhden potkun edellä, vaikka Pirates saikin virtaa maalien jälkeen erien loppuhetkillä.

Lukosta esille nousi etenkin kakkosketju Linus NymanPathrik WesterholmPonthus Westerholm. Ketju on esiintynyt edukseen aiemminkin ja tänään kolmikko löi yhteensä seitsemän tehopistettä vieden myös useasti kiekon omalta alueelta hyökkäyspäätyyn.

Ottelu alkoi Lukon hallintajaksolla, eikä Pirates kyennyt vastaamaan aktiiviseen karvauspeliin ja nopeisiin kääntöihin. Vahvan alun kruunasivat Nymanin ja Tarmo Reunasen maalit erän puolivälin molemmin puolin.

Lento katkesi kuitenkin rangaistukseen, jonka aikana Pierre-Olivier Morin ohjasi kiekon ilmasta maaliin. Uusien sääntöjen mukaan jäähy ei maalista raukea, ja Pirates olikin jo lähellä tasoitusosumaa samaisen jäähyn aikana.

Toisessa erässä nautiskeltiin maaleista, kun verkot heiluivat kolmesti George Sorensenin takana ja Samuel Harvey joutui antautumaan kertaalleen. Lukosta maalintekijöinä kunnostautuivat jälleen Nyman ja Reunanen sekä Ponthus Westerholm, joka osui ylivoimalla tarkasti hiotun kuvion päätteeksi.

Piratesin toisen maalin iski Calder Brooks välittömästi Lukon viidennen maalin jälkeen. Kotijoukkue sai ensimmäisen maalinsa tapaan virtaa osumasta, ja jälleen kerran erätauko tuli Piratesin kannalta huonoon saumaan.

Kolmannessa erässä ei Lukko enää samanlaisia hyökkäysalueen pyörityksiä saanut aikaan, vaikka Jami Krannila laukoikin ylivoimalla lukemiksi vielä 2–6. Raumalaiset pelasivat viisaasti johtoasemassa, eikä turhia riskejä otettu. Toisaalta kotijoukkueen teräkin oli tylsytetty, joten kumpikaan joukkue ei höyryveturin lailla päälle hyökännyt.

Ottelu kaiken kaikkiaan oli Lukon hyppysissä koko ajan, eikä Pirates pystynyt samanlaiseen peliin kuin Tappara-kamppailussa, jolloin se taipui vasta jatkoajalla. Lukon kannalta voiton lisäksi positiivinen asia oli joukkueena onnistuminen, sillä ensimmäisessä CHL-ottelussa vain ykkösketju pystyi tuloksentekoon.

CHL:n ottelutulokset 3.9.2023

Illan CHL-kierroksen päätteeksi kaikilla joukkueilla on takanaan kaksi ottelua. Lukon tapaan puhtaalla pelillä jatkoi illan päätteeksi Mannheim, joka on sarjataulukossa tällä hetkellä Lukon takana sijalla viisi.

CHL jatkuu ensi viikon torstaina seitsemän ottelun voimin. Tuolloin suomalaisjoukkueista kaukalossa nähdään Tappara sekä Lukko. Tappara saa vieraakseen Mannheimin ja raumalaiset matkustavat Sveitsiin Rapperswil-Jona Lakersin vieraaksi.

Trinec–München 0–2
Mannheim–Salzburg 3–2
Pirates–Lukko 2–6
Vitkovice–Rapperswil 4–1
Skellefteå–Pardubice 3–4