Nuorten SM-liiga HIFK-Kärpät: Kärpät vei titaanien taiston

Muut Sarjat / Artikkeli
Niko Kuiri iski illan ottelussa kaksi maalia.
Kuva © Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
A-nuorten puolivälieräsarjoista pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkue HIFK kohtasi Oulun Kärpät iltapäiväottelussa. Vierailijat olivat maalein 3-2 parempia ja näin ollen Kärpät johtaa sarjaa jo 2-0.

Ensimmäisessä erässä kotijoukkue Helsingin IFK karkasi 1−0-johtoon, kun erää oli kerennyt kulua vain reilu kolme ja puoli minuuttia. Maalin iski Niklas Nordgren. Noin parin minuutin päästä Kärpät tulivat tasoihin, kun Niko Kuiri ohitti ensimmäisen kerran helsinkiläisten maalia vartioivan Niilo Halosen.

Hieman ennen kuin, kymmenen minuuttia tuli pelikellossa täyteen, karkasivat isännät taas maalin karkumatkalle. Tällä kertaa maalista vastasi Lauri Kulmala.

Ajassa 14.34 helsinkiläisjoukkueelle tuomittiin kahden minuutin rangaistus, kun jääboksiin komennettiin Janne Hämäläinen. Hämäläisen rangaistuksen syynä kiinnipitäminen.

Kärpät tuli toisen kerran tasoihin, kun se pääsi jauhamaan omaa ylivoimaansa. Kiekko löytyi Halosen selän takaa, kun pelikello pysähtyi aikaan 16.14, maalin taituroi Tuomas Vartiainen.

Erätauolle myös poistuttiin näissä lukemissa. Halonen kirjautti erän aikana yhteensä 11 torjuntaa ja virkaveli Aleksi Autio toisessa päässä vain neljä torjuntaa.

Tasaista vääntöä voitosta, pienet asiat ratkaisevat

Toisessa vierasjoukkue Kärpät sai pienimuotoista hallintaa ja pidempiä pyörityksiä helsinkiläisten kenttäpäätyyn.

Tuntui, että kotijoukkue oli jopa hetkellisesti lähtötelineissä, kun oululaisjoukkue hallitsi peliä.

Kärpät sai toivottua tulosta aikaiseksi, kun kiekko löytyi kolmannen kerran Halosen maalista. Maalin iski illan toisellaan Kuiri.

Erän puolivälin tienoilla molemmat joukkueet pääsivät kerran yrittämään ylivoimaa. Varsinkin oululaisjoukkue sai aikaiseksi monia vaarallisia maalintekotilanteita oman ylivoimansa aikana.

HIFK pääsi koko ajan paremmin ja paremmin peliin mukaan ja sai varsinkin loppupuolella muutaman maalintekotilanteen työstettyä.

Molemmille maalivahdeille merkattiin toisessa erässä yhdeksän torjuntaa.

Kolmas erä eteni pitkälti tasaisissa ja vauhdikkaissa tunnelmissa. Molemmat joukkueet loivat tasaisesti hyviä maalintekotilanteita.

Kotijoukkueelle tuomittiin kolme perättäistä kahden minuutin rangaistusta, mikä hieman haittasi helsinkiläisten loppukirin aloittamista.

Kärpät puolusti loppua kohden todella hyvin, eikä kotijoukkue päässyt parhaimmille maalintekopaikoille. Kotijoukkue otti ajassa 59.22 aikalisän, jonka jälkeen HIFK haki tasoitusta ilman maalivahtia kuudella kenttäpelaajalla, tällä kertaa onnistumatta. Näin ollen Kärpät otti toisen voittonsa ja johtaa sarjaa 2−0.

Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat torstaina (16.3.) Raksilassa. Tarvittaessa pelataan lauantaina (18.3.) Helsingissä sekä sunnuntaina (19.3) Raksilassa.