Nuorten SM-liiga Lukko-Blues: Lukko vei lopulta kissa ja hiiri -leikin

Muut Sarjat / Artikkeli
Jere Friberg iski illan ottelussa tehot 2+2.
Kuva © Timo Savela
Myös Raumalla pelattiin Nuorten SM-liigan toiset puolivälieräottelut. Espoo vei kotonaan ensimmäisen kohtaamisen, tällä kertaa Lukko oli parempi maalein 4-2. Sarjatilanne on tasatilanteessa 1-1.

Kotijoukkue Lukko aloitti ensimmäisessä erässä maalinteon, sillä Eetu Koivistoinen vei isännät 1-0-johtoon, kun oli pelattu ainoastaan noin neljä ja puoli minuuttia. Koivistoinen kuritti vanhaa seuraansa. Maalista virtaa saanut Lukko hallitsi pelitilanteita ottelun ensi minuuteilla, pikkuhiljaa kuitenkin valkopaidat pääsivät entistä paremmin peliin mukaan.

Espoolaisten Perttu Lesch toi vierasjoukkueen tasoihin erän puolivälin jälkeen, kun pelikello näytti aikaa 11.25.

Ensimmäisessä erässä maalivahdeille kirjattiin lähes saman verran torjuntoja, Lukon Lassi Lehtinen torjui kahdeksan kertaa ja vierasjoukkueen Harri Iisakka torjui yhden enemmän eli yhdeksän kappaletta.

Toisessa erässä Jere Friberg vei Lukon 2-1-johtoon, kun erää oli pelattu vain kaksi minuuttia. Friberg iski maalin myös edellisessä puolivälieräkamppailussa Espoossa.

Erä olikin varsinaista köydenvetoa puolin ja toisin, sillä espoolaiset tulivat tasoihin, kun oli pelattu tasan 29 minuuttia. Maalintekijänä Bluesin Ottoville Leppänen.

Lukko meni vielä erän aikana kolmannen kerran johtoon, maalintekijänä 2-1-maalin iskenyt Friberg. Näistä lukemista poistuttiin myös toiselle erätauolle.

Lehtinen kirjautti ainoastaan yhden torjunnan ja puolestaan Iisakka otti viisi koppia. Kuten torjunnat kertovat, niin ottelun on ollut kahden erän jälkeen todella tasainen ja vauhdikas.

Blues haki vimmatusti tasoitusta, samalla jäi pikkaisen hampaankoloon seuraavaan otteluun

Kolmas erä jatkui erittäin tasaisena, molempiin päätyihin tuli useita maalintekotilanteita. Blues yritti saada takaa-ajoa aikaiseksi, mutta kuitenkin Lukko puolusti viisikkona tiiviisti eikä vierasjoukkue päässyt vaarallisimmille paikoille.

Erä mentiin pitkälti päästä päähän ja tilanteita tuli paljon ja nopeasti. Lopulta loppuhetkillä Blues haki tasoitusta ilman maalivahtia, joka ei kuitenkaan tuottanut toivottua tulosta. Ajassa 59.59 Koivistoinen iski kotijoukkueen neljännen maalin tyhjiin.

Illan onnistujia oli kotijoukkueen riveistä ehdottomasti Friberg, jonka ottelukohtaiset tehot olivat 2+2 sekä Koivistoinen, joka puolestaan iski kaksi maalia.

Espoolaisten riveistä voidaan nostaa molemmat maalit viimeistelleet Lesch sekä Leppänen.

Näin ollen Lukko tasoitti sarjan 1-1. Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran torstaina (16.3.) Espoossa.

Tulevasta torstain ottelusta on luvassa todella tasaista ja vauhdikasta kamppailua. Maaleja myöskin tullaan varmasti näkemään niin kuin kahdessa ensimmäisessä ottelussa. Blues on ollut todella vahva kotikaukalossa, joten raumalaisilla on iso työ tehtävänä, jotta voitto Espoosta lopulta irtoaa.

Pelicans tasoitti sarjan HPK:n kustannuksella

Pelicans kohtasi HPK:n illan puolivälieräkamppailussa. Lahtelaiset oli parempia maalein 3-2, näin ollen Lukon tavoin lahtelaiset tasoittavat sarjan 1-1.

Toisessa erässä kotijoukkue Pelicans siirtyi 1-0-johtoon Miika Tiihosen maalilla. Toista erää ennätti kulua ainoastaan 24 sekuntia. Vain reilu minuutti myöhemmin HPK tuli tasoihin, kun Niko Lahtinen onnistui maalinteossa.

Toisen erän ensimmäinen kahden minuutin rangaistus nähtiin ajassa 23.02, kun jäähyboksiin komennettiin hämeenlinnalaisten Jimi Jalonen. Jäähyä ei kerennyt kulua kuin huimat 15 sekuntia, sillä kiekko löytyi toisen kerran HPK:n maalista. Ylivoimamaalin taituroi Jonne Jantunen.

Erän aikana vielä nähtiin yksi osuma, sillä Sakke Hämäläinen vei isännät turvalliseen 3-1-johtoon, kun pelikello pysähtyi aikaan 35.32.

Kolmannen erän ensiminuuteilla HPK kavensi ottelun ylivoimalla 3-2. Maali tarkistettiin lopulta vielä videolta. Kavennusmaalin iski Miro Ruokonen.

Miro Ruokonen iski HPK:n toisen maalin.
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com

Viimeisen naulan hämeenlinnalaisten arkkuun iski Pelicansin Toni Hannukkala, joka iski ajassa 59.21 tyhjään maaliin.

Näin ollen Pelicans tasoitti sarjan 1-1. Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran torstaina (16.3.) Hämeenlinnassa.