Kadonnutta itseluottamusta etsimässä

LIIGA / Artikkeli
Jokerien toimitusjohtaja Jarmo Kekäläinen kertoi maanantaina ajatuksiaan joukkueensa nykytilasta. Kekäläisen mukaan joukkueen ongelmat ovat lähinnä henkistä laatua.

Helsingin Jokerit on ajautunut kriisin partaalle. Sarjastaulukossa sijoitus on vakiintunut puolenvälin tienoille, eikä joukkueen pelaaminen ole juurikaan parantunut kauden edetessä. Viimeksi lauantaina Jokerit kärsi kotihallissaan nöyryyttävän 0–3-tappion Ässiä vastaan.


Jokerien nykytilanne ei Jarmo Kekäläistä juuri hymyilytä.

– Joukkueen peli oli erittäin tuskaista lauantaina. Kyse on enemmänkin ahdistuksesta kuin työteliäisyyden puutteesta, toimitusjohtaja Jarmo Kekäläinen korostaa.

Ottelun jälkeen Kekäläinen keskusteli niin valmennuksen kuin pelaajienkin kanssa ongelmista, niiden syistä ja mahdollisista ratkaisuista.

– Asioita käytiin aika pitkäänkin joukkueen sisällä läpi. Jokainen pelaaja on saanut kertoa oman näkemyksensä tämänhetkisestä tilanteesta. Me kerroimme myös jokaiselle henkilökohtaisesti, mitä ajattelemme, toimitusjohtaja kertoo.

Kekäläisen mukaan ongelmat ovat kasautuneet pitkän ajan kuluessa. Vaikka pelaajien pitäisi hänen mukaansa keskittyä ennen muuta tekemiseen, vaikuttavat tulokset väistämättä joukkueen olotilaan.

– Yhtään kertaa ei olla saatu pidempää jaksoa, jossa olisi tullut onnistumisia. Kertaakaan ei olla saatu esimerkiksi kolmea kolmen pisteen voittoa putkeen.

Kaukalossa itseluottamuksen puute näkyy vastuunpakoiluna. Kun sitä tekee koko joukkue, lopputulos on Ässät-ottelun kaltainen.

– Ahdistuneessa ja haavoittuvaisessa ryhmässä epäonnistumisen pelkoa alkaa kasautua puseroon. Helppo ja väärä tie ulos siitä on siirtää vastuuta, Kekäläinen sanoo.

– Tällaisessa tilanteessa erottuvat vahvat pelaajat, jotka haluavat edelleen tehdä ratkaisuja ja ottaa vastuuta. Lauantaina esimerkiksi niitä ei ollut riittävästi.

Tiistaina starttaava liigaviikko on joukkueelle todella tärkeä. Kolme kotiottelua tarjoavat mainion mahdollisuuden kasvojenpesuun, toisaalta tappiot veisivät joukkueen entistä kauemmas kuuden sakista.

– Tiistaina on paras mahdollinen tilaisuus nostaa itseluottamusta, kun on paikallisottelu ja katsomo täynnä, Kekäläinen innostaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle