NHL-kierroksen topit ja flopit: Mikael Granlundilla neljän tehopisteen ilta, Jets hukkasi johtoasemansa

NHL / Aamuraportti
Mikael Granlund pelasi Eric Staalin ketjussa.
Kuva © Getty Images
Mikael Granlund vietti neljän tehopisteen iltaa, Winnipeg Jets kärsi karvaan tappion Nashville Predatorsille. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Wildin ykkösketju täysin pitelemätön

Minnesota Wild otti viidennen peräkkäisen voittonsa kaataessaan kotonaan St. Louis Bluesin murskaluvuin 8-3. Wildin päävalmentaja Bruce Boudreau oli sekoittanut ketjuja illan otteluun ja uusitussa ykkösketjussa pelasivat Mikael Granlund, Eric Staal ja Jason Zucker.

Staal (3+2) teki ottelussa hattutempun, Granlund (2+2) neljä tehopistettä ja Zucker (1+4) peräti viisi tehopistettä. Uusi ykkösketju teki ottelussa yhteensä 14 tehopistettä.

Nash ja Wingels auttoivat Bruinsin voittoon

Boston Bruins voitti Charlie McAvoyn jatkoaikamaalilla Carolina Hurricanesin 4-3. Siirtotakarajalla Bruinsiin siirtyneet Rick Nash ja Tommy WIngels tekivät ensimmäiset maalit uudessa seurassaan.

Nashin maali oli samalla hänen uran 800. (435+365) tehopiste. Tuukka Rask torjui Bruinsin maalilla 29 kertaa.

Hurricanesin suomalaisista Teuvo Teräväinen teki ottelussa kaksi (1+1) tehopistettä ja Sebastian Aho kauden 22. maalinsa.

Panthers taistelee vielä pudotuspelipaikasta

Florida Panthers otti arvokkaan jatkoaikavoiton Toronto Maple Leafsista kotonaan maalein 3-2. Jatkoajalla Jared McCann teki ottelun voittomaalin, muista Panthersin maaleista vastasivat Aleksander Barkov sekä Jonathan Huberdeau.

Voitto oli Panthersille kolmas peräkkäinen ja joukkue on enää viisi pistettä jäljessä Itäisen konferenssin toisesta villin kortin paikasta pudotuspeleihin.

Flopit

Jets menetti johtonsa

Winnipeg Jetsillä oli tukeva 5−3-johtoasema ottelussa Nashville Predatorsia vastaan, kun ottelun kolmatta erää oli jäljellä enää noin yhdeksän minuuttia. Predators kuitenkin tasoitti ottelun Craig Smithin sekä Ryan Johansenin maaleilla ja Ryan Hartman iski minuutti ennen kolmannen erän päätöstä voittomaalin Predatorsille.

Predators hankki Hartmanin siirtotakarajan viimeisillä hetkillä Chicago Blackhawksista. Sveitsiläinen puolustaja Roman Josi syötti viisi Predatorsin maalia ottelussa.

St. Louis Bluesista hankittu keskushyökkääjä Paul Stastny pelasi ensimmäisen ottelunsa Jets-paidassa ja onnistui heti maalinteossa.

Flamesilla vaikeuksia maalinteossa

Calgary Flames laukoi 38 kertaa kohti Dallas Starsin maalia onnistumatta ohittamaan maalivahti Ben Bishopia. Flames pääsi ottelussa pelaamaan myös peräti kuusi kertaa ylivoimalla.

Flames taistelee Läntisen konferenssin viimeisestä villin kortin paikasta kevään pudotuspeleihin.