Topit ja flopit: Taistelu palkittiin - Predators Stanley Cupin finaaliin

NHL / Aamuraportti
Kuudes ottelu päättyi Predatorsin juhliin.
Kuva © Getty Images
Nashville Predators eteni seurahistoriansa ensimmäiseen Stanley Cupin finaaliin kukistamalla Anaheim Ducksin kuudennessa pelissä. Pekka Rinne oli jälleen isäntänä kotijoukkueen maalilla. Jatkoaika perkasi kuudennen kamppailun tapahtumat onnistujien ja epäonnistujien muodossa.

Predators-Ducks 6-3 (Predators jatkoon otteluvoitoin 4-2)

Kotijoukkue sai otteluun unelma-alun, kun Austin Watson roiskaisi rännistä tulleen kiekon maalille ja Ducks-puolustaja Brandon Montour ohjasi sen luistimellaan osuvasti omaan maaliin. Ottelu oli ehtinyt vanheta tuolloin vain reilu minuutin.

Ducks nosti maalin jälkeen painetta, mutta Pekka Rinne hoiti isäntien maalilla kiperimmät tilanteet. Ducks-maalia vartioineen Jonathan Bernierin ottelun alku synkkeni entisestään, kun Predators iski jälleen. Kiekko pelattiin keskelle Colton Sissonsille, jonka terävä laukaus painui ohi Bernierin. Syöttäjäksi merkittiin ruotsalaishyökkääjä Pontus Åberg.

Sarjan jokainen kamppailu on ollut erittäin kuuma, ja sitä oli myös kuudes peli. Ducks-hyökkääjä Nick Ritchie taklasi laidan vieressä rumasti selästä Viktor Arvidssonia, jonka naama osui laidan reunaan. Ritchielle tuomittiin 5+10 minuutin rangaistus laitataklauksesta ja Ducks alivoimalle. Predators ei kuitenkaan saanut ylivoimallaan mitään aikaiseksi.

Erän laukaisumäärät kertoivat karua kieltä kotijoukkueen tehokkuudesta - Ducks tulitti peräti 12 kertaa Rinnettä kohti, kun taas Bernier sai neljästä laukauksesta kiinni vain kaksi.

Toiseen erään tunteet hieman rauhoittuivat, mutta Ducks painoi päälle. Yritys palkittiin pitkän väännön jälkeen kapteeni Ryan Getzlafin löydettyä maalin edessä päivystäneen Ondrej Kasen, joka napautti vieraat maalin päähän. Suomalaispuolustaja Sami Vatanen merkittiin Kasen kavennusmaaliin toiseksi syöttäjäksi.

Kotijoukkue joutui useaan kertaan alivoimalle, mutta kerta toisensa jälkeen se pystyi kovalla taistelulla blokkaamaan vieraiden maalintekoyritykset.

Predatorsin usko ei horjunut

Pelin kuva jatkui täsmälleen samana päätöserässä. Ducks loi painetta ja laukoi kohti Rinnettä, Predators kyttäsi vastahyökkäyksiä.

Reilu kolme minuuttia oli erää ehditty pelata, kun alkoi tapahtua. Predators pääsi kiekkoon omalla alueella ja Filip Forsberg lähti nostamaan pitkästä aikaa kotijoukkueen hyökkäystä. Kiekko ajautui lopulta maalinedusruuhkaan, josta Sissons rouhi illan toisen osumansa. Tilanteessa Ducksin puolustus pelasi todella pehmeästi.

Vieraat nousivat vielä tasoihin Chris Wagnerin ja Cam Fowlerin onnistuessa maalinteossa, mutta Predatorsin tehokkuus oli kerta kaikkiaan liikaa. Sissons kruunasi iltansa tekemällä hattutempun terävän vastahyökkäyksen päätteeksi.

Forsberg ja Watson löivät vielä viimeiset naulat Ducksin arkkuun vieraiden yritettyä tasoitusta ilman maalivahtia.

Nashville Predators eteni Stanley Cup -finaaleihin voitoin 4-2.

» Lähetä palautetta toimitukselle