Viivytystaistelu muuttui maali-iloitteluksi - Pittsburgh voiton päässä konferenssifinaaleista

NHL / Uutinen
James Nealin ilta oli varsin onnistunut.
Kuva © Getty Images
NHL:n pudotuspelit jatkuivat viime yönä. Otteluita ohjelmassa oli vain yksi, Ottawan ja Pittsburghin välinen itäisen konferenssin neljäs välieräottelu. Ottelussa edettiin kolmanteen erään saakka näennäisen tasaisissa merkeissä. Sitten ketsuppipullo aukesi.

Peli alkoi räväkästi. Kokenut venäläispuolustaja Sergei Gontšar otti jäähyn estämisestä, kun reilu minuutti oltiin ehditty pelata. Pittsburgh pyöritti peliä Ottawan päädyssä, kunnes rangaistuksen loppupuolella kotijoukkueen Milan Michalek sai kiekon, polki täyteen vauhtiin ja pääsi läpiajoon. Tomas Vokoun pingviinimaalilla oli yllätetty ensimmäisen kerran kun peliä oli pelattu kaksi ja puoli minuuttia. Vapauttavan syötön maaliin antoi kapteeni Daniel Alfredsson.

Kuuden minuutin pelin jälkeen vierasjoukkue Pittsburgh pääsi jälleen ylivoimalle, kun Colin Greening sai jäähyn nahisteltuaan Kris Letangin kanssa keskialueella. Pittsburghin ylivoima näytti vaaralliselta, mutta jäi jälleen tehottomaksi. Välillä Sidney Crosbylla oli jopa tyhjä maali edessään, mutta Ottawan maali pysyi varjeltuna. Onneakaan ei ollut pingviinilaumalla mukana ylivoimassaan.

Vierasjoukkueen painostus jatkui viidellä viittä vastaan pelatessa eikä Ottawa oikein saanut omaa peliään kulkemaan jäähyjen jälkeen. Erän puolenvälin tienoilla Jarome Iginlalle pelattiin avopaikka maalin eteen, mutta hänen harhautuksensa ei purrut Ottawan maalivahti Craig Andersoniin.

Vieraat määräävät tahdin

Ensimmäistä erää oli pelaamatta viitisen minuuttia, kun Pittsburgh otti aloitusvoiton hyökkäyspäädyssä. Kiekko päätyi James Nealin lapaan ja mies laukoi rannelaukauksella vierasjoukkueen tasoituksen. Anderson, joka torjui ensimmäisessä erässä reilusti toistakymmentä kertaa, ei nähnyt mistä laukaus lähti.

Reilu minuutti tasoituksesta tapahtui toisessa päädyssä. Kiekko pelattiin Vokounin maalin eteen ja maalinedushässäkässä oma puolustaja kaatoi tšekkimaalivahdin. Irtokiekkoon maalin edessä pääsi ensimmäisenä työsulun aikana Oulun Kärpissä piipahtanut Kyle Turris. Tilanne oli 2-1, vaikka kiekko pyörikin Ottawan päädyssä lähes koko ensimmäisen erän ajan. Lisämaaleja erässä ei nähty, joten erätauolle mentiin kotijohdossa.

Toinen erä alkoi vahvasti vierailijoiden kannalta, sillä heti erän aluksi Pittsburgh sai tasoituksen. 2-2-maalin teki läpiajosta Chris Kunitz. Seuraavassa vaihdossa Jarome Iginla suti Andersonin eteensä torjuman irtokiekon sisään. Kiekon maalille laukoi Letang.

Toinen erä jatkui pelillisesti samanlaisena kuin ensimmäinenkin oli ollut. Vierasjoukkue painosti ja kotijoukkue keskittyi vastahyökkäyksiin. Tosin Pittsburgh ei antanut niihin tilaisuutta yhtä avoimesti kuin ensimmäisessä erässä. Paras tilanne siunaantui erän puolivälin paikkeilla hyökkäyspäädyn aloituksen jälkeen Jean-Gabriel Pageulle. Hän laukoi maalin edestä paluukiekon rystyltä tolppaan.

Kotijoukkue väsyy lopullisesti kolmannessa erässä

Toisessa erässä ei enempää maaleja nähty, vaikka Ottawa alkoikin erän puolivälin jälkeen antaa painetta Vokounin maalille. Hyvistä paikoista huolimatta tasoitusta ei tullut ja tauolle siirryttiin vierasjoukkueen 3-2-johdossa.

Kolmannen erän alussa Gontšar otti toisen jäähynsä taklattuaan oman maalinsa edessä Matt Cookea poikittaisella mailalla niskaan. Ylivoiman aikana Pittsburgh sai kuvionsa kuntoon. Syöttelykuvion päätteeksi Crosby kokeili laukaista suoraan syötöstä tyhjään maaliin. Laukaus meni ohi, mutta kiekko kimposi päädystä toisella puolella odotelleelle Nealille. Neal ei erehtynyt, vaan laukoi kiekon maaliin.

Kolmatta erää oli pelattu seitsemisen minuuttia, kun Matt Niskanen otti rangaistuksen ja Ottawa pääsi ylivoimalle. Ylivoimamaalia ei nähty, mutta ottelun toinen alivoimamaali kyllä. Cooke ja Pascal Dupuis pääsivät hyökkäykseen, Cooke kiersi maalin ja syötti sokkona maalin eteen. Dupuis sai mailansa väliin ja tilanne oli 2-5. Venäläispuolustaja Gontšar sai katsella tätä maalia aitiopaikalta, kun ei saanut pidettyä Dupuisin mailaa maalin edessä. Gontšarin ilta ei muutenkaan ollut riemuntäyteinen. Tehotilastoon tuli merkintä -4, jonka lisäksi hän oli 2-4-maalin aikana jäähyllä.

Seuraavassa vaihdossa Crosby lisäsi rystylaukauksella vierasjoukkueen johtoa. Maalin jälkeen Anderson sai väistyä maalilta ja Robin Lehner luisteli tilalle. Anderson ehti torjua kahden ja puolen erän aikana 32 kertaa.

Chris Neilin ottaman rangaistuksen aikana Pittsburgh pääsi kaunistelemaan ylivoimatilastojaan. Iginla laukoi suoraan syötöstä tilanteeksi jo 2-7.

Vaikka Ottawa näytti jo luovuttaneen, erän viides maali syntyi kotijoukkueen fanien lohduksi vieraspäätyyn. Erik Karlsson laukoi ylivoimalla kiekon siniviivalta ja Ottawa-kapteeni Alfredsson sai mailansa väliin.

Enempää maaleja ei nähty, joten Pittsburgh otti kolmannen voittonsa Ottawasta ja tarvitsee enää yhden voiton päästäkseen itäisen konferenssin loppuotteluihin.

Ottelusarjan seuraava ottelu pelataan 25.5. klo 02:30 (Suomen aikaa).

OTTAWA - PITTSBURGH 3-7 (Pittsburgh johtaa voitoin 3-1)