Venäjä möyhensi Latvian kymmenen maalin pelissä − kärkihyökkääjillä hurjat tehot

MAAJOUKKUE / Uutinen
Kaprizov teki Latvian verkkoon kolme maalia.
Venäjä höykytti Latviaa suurinumeroisesti. Loppunumeroihin 9-1 päättyneessä ottelussa Venäjän tähtipelaajat herkuttelivat tehopisteillä.

Kirill Kaprizov teki tehot 3+2 ja Aleksandr Polunin viimeisteli 2+2, kun Venäjä jyräsi alkulohkon ottelussa Latvian maalein 9-1. Latvian ainokaisen teki maan superlupaus Rudolfs Balcers.

Danil Jurtaikin vei Venäjän pelin alussa 1−0-johtoon. Latvia sai mahdollisuutensa tulla peliin mukaan, kun joukkueen pelatessa alivoimaa Polunin sai 2+2-minuuttisen korkeasta mailasta.

Latvian maalia tilanteesta ei kuitenkaan syntynyt, vaan Polunin kävi rangaistusaitiosta päästyään tekemässä numeroiksi 2-0. Pavel Karnaukhov teki avauserässä Venäjälle vielä kolmannen osuman.

Kaprizov ja Polunin tekivät maalin mieheen toisessa erässä, ja Kirill Belyajev viimeisteli myös yhden täysosuman. 6−1-tilanteessa Latvia vaihtoi maalivahtia. Denijs Romanovskis sai väistyä Gustavs Grigalsin tieltä.

Balcers kavensi välissä ottelun 4-1:een.

Päätöserässä Latviasta ei ollut enää edes haastajaksi, vaan venäläiset niittasivat vielä kolme lisämaalia. Kaprizov sinetöi hattutemppunsa neljä minuuttia ennen täyttä aikaa. Myös Jakov Trenin sai nimensä maalintekijöiden listaan.