Tšekki nousi jälleen lopussa − Sveitsi vei kuitenkin voiton

MAAJOUKKUE / Uutinen
Lopulta Sveitsi juhli jatkoaikavoittoa.
Sveitsi hallitsi ottelua numeroiden valossa aivan päätöserän loppuun asti. Tšekki nousi lopussa tasoihin, vain hävitäkseen jatkoajalla.

Sveitsi ja Tšekki tarjosivat vauhdikkaan jääkiekko-ottelun Montrealin lohkon päivän avauspelissä. Alppimaa siirtyi avauserässä johtoon Loic In Albonin ja Calvin Thürkaufin maaleilla 2-0-johtoon.

− Olen iloinen tuloksesta. Emme ansainneet enempää kuin nämä kaksi pistettä. Olimme viidellä viittä vastaan huonompi joukkue, pohti Sveitsin päävalmentaja Christian Wohlwend ottelun jälkeen.

− Kiitin joukkuetta siitä, että usko säilyi koko ottelun ajan. Samalla tämä saavutettu piste pitää meidät taistelussa lohkovoitosta, mikä olisi erittäin tärkeää tälle joukkuelle, Tšekin päävalmentaja Jakub Petr kommentoi taiston tauottua.

Kärpistä tuttu Radek Koblizek toi Tšekin maalin päähän toisen erän alussa, mutta Damien Riat vei Sveitsin näppärän kiekottelun päätteeksi 3-1-johtoon. Tšekillä oli vaikeuksia päästä maalintekopaikoille loppuerän aikana.

Filip Chlapik toi Tšekin kahdella maalillaan mukaan voittotaisteluun päätöserässä. 3-3-tasoitukseen paikka aukesi Sveitsin nuoren tähden Nico Hischierin otettua tyhmä jäähy korkeasta mailasta hyökkäyspäässä.

− Toivottavasti pelaamme Ruotsia vastaan paljon parempaa peliä tasakentällisin, Wohlwend jatkoi.

Jatkoajalle venynyt ottelu ei ehtinyt montaa kymmentä sekuntia yliaikaa vanheta, kun Hischier karkasi läpiajoon, ja ohitti tšekkiveskari Jakub Skarekin − hyvittäen ainakin osittain kolmannen erän hölmöilynsä. Sveitsi nappasi turnauksen avauspelistään 4-3-jatkoaikavoiton.

− Hischier on erityinen pelaaja. On epätavallista, että käytössämme on näin loistava pelaaja, kehui Wohlwend ratkaisumaalin tekijää.

− Kolmella kolmea vastaan pelatessa tärkeintä on pitää kiekkoa liikkeessä koko ajan. Nyt niin ei tapahtunut, vaan pysähdyimme siniviivalle. Ihan hyvin voi mennä pois hyökkäysalueelta, kunhan kiekko on vain omalla joukkueella. Parempi kuitenkin, että tällainen tapahtui alkulohkossa, Petr myönsi

EDIT: 27.12.2016 kello 23.03: Sveitsin päävalmentajan kommentit lisätty.

EDIT: 27.12.2016 kello 23.20: Tšekin päävalmentajan kommentit lisätty. 

» Lähetä palautetta toimitukselle