Tähtisen ura jatkuu Tanskassa

LIIGA / Uutinen
Viime kaudella Jokerien ja Pelicansin riveissä kiekkoillut keskushyökkääjä Markku Tähtinen jatkaa uraansa Tanskan pääsarjassa. Miehen uusi seura on Esbjerg fB.

Pitkän uran SM-liigassa tehnyt 32-vuotias Markku Tähtinen siirtyy Tanskaan. Porin Ässissä kiekkokasvatuksensa saanut keskushyökkääjä on solminut Esbjerg fB:n kanssa loppukauden 2010–2011 kattavan pelaajasopimuksen.

– Tähtinen on taitava keskushyökkääjä, joka voi auttaa meitä voittamaan otteluita. Hän on nöyrä pelaaja, jolla on ihana lähestysmistapa peliin, sanoo Esbjerg fB:n urheilupäällikkö Peter Gommesen.

Viime kauden Tähtinen aloitti Tshekin pääsarjassa HC Ceske Budejovicen paidassa, mutta sai lähtöpassit vain kahden pelatun ottelun jälkeen. Suomeen palattuaan kokenut keskushyökkääjä edusti niin Jokereita kuin Pelicansiakin yhteensä 38 SM-liigan runkosarjaottelussa, joissa miehen tilille merkittiin tehot 5+19=24.

Täysin outoon paikkaan Tähtinen ei joudu menemään, sillä EfB ilmoitti samalla solmineensa niin ikään loppukauden mittaisen pelaajasopimuksen try-outilla olleen Pasi Tuomisen kanssa. Tähtisen tavoin Ässien juniorikoulusta oppinsa ammentanut Tuominen, 36, on viime kaudet pelannut Sveitsin B-liigassa EHC Baselin paidassa.

– Tuominen ja Tähtinen nostavat koko joukkueen tasoa merkittävästi. Tarkoituksena on, että he pelaavat ykkösketjussa, toteaa Gommesen.


Markku Tähtinen jatkaa uraansa Tanskassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle