NHL-kausi käynnistyi neljällä ottelulla

NHL / Uutinen
Kausi alkoi Maple Leafsin ja Canadiensin kohtaamisella.
Kuva © Getty Images
Kauden avausmaali nähtiin Torontossa ja mestaruusviiri nostettiin kattoon Los Angelesissa. Tuukka Rask ja Antti Niemi aloittivat kautensa heti voitoilla.

Kierroksen avausottelussa Torontossa yhteen ottivat ikuiset kilpakumppanit Kanadasta, Toronto Maple Leafs sekä Montreal Canadiens. Koko NHL-kauden avausmaalista sai kunnian vastata Canadiens-hyökkääjä Max Pacioretty ottelun viidennellä peliminuutilla. Viime kaudella 39 maalia mättänyt Pacioretty purjehti komeasti hyökkäysalueelle ja nosti kiekon ohi Maple Leafs -maalivahti Jonathan Bernierin.

Avauserä meni kuitenkin vaahteranlehtipaidoille. Tasoituksesta vastasi Nazem Kadri, joka ohjasi lähietäisyydeltä Brandon Kozunin laukauksen ohi Canadiensin maalia vartioineen Carey Pricen. Myöhemmin ylivoimalla Maple Leafsin puolustaja Stuart Percy toi kiekon hienosti alueelle ja löysi maalin edestä täysin vapaana olleen Tyler Bozakin, jolla oli helppo työ viedä kotijoukkue johtoon.

Toisen erän ainoasta maalista vastasi Habs-sentteri Tomas Plekanec, joka onnistui läpiajon päätteeksi ohittamaan Bernierin. Vapauttava syöttö lähti venäläispuolustaja Alexei Jemelinin lavasta.

Kolmannen erän alussa kesällä rahakkaan jatkosopimuksen tehnyt puolustaja P.K. Subban pääsi tälläämään Canadiensin johtoon heti erän ensimmäisellä minuutilla.

Maple Leafs nousi tasoihin erän lopulla, kun puolustaja Morgan Riellyn kulmalaukaus upposi helposti Pricen vartioimaan maaliin. Syöttöpisteen maaliin sai NHL:ään vuoden tauon jälkeen palannut Leo Komarov. Canadiens voitti kuitenkin vielä varsinaisella peliajalla. Vain 40 sekuntia ennen päätössummeria Plekanecin heppoinen laukaus painui kotijoukkueen verkkoon ja Canadiens pääsi juhlimaan kauden avausvoittoa.

Kahdesti onnistuneen Plekanecin ohella kauden aloittivat tehokkaasti kahdet syöttöpisteet merkkauttaneet Canadiens-pelaajat P.A. Parenteau sekä Jemelin. Kotijoukkueen maalilla Bernier keräsi ottelussa 28 torjuntaa kun vieraiden Price selvisi 24 torjunnalla.

Rask avasi voitolla

Viime kauden päätteeksi parhaan maalivahdin palkinnon voittaneen Tuukka Raskin Boston Bruins aloitti kautensa kotivoitolla Philadelphia Flyersista. Kotijoukkue siirtyi ottelussa johtoon kymmenen peliminuutin jälkeen ylivoimalla, kun Reilly Smith onnistui maalinteossa.

Toisessa erässä nähtiin kauden ensimmäinen tappelu, kun 33-vuotiaana NHL-debyyttinsä tehnyt Bruinsin Bobby Robins otti yhteen Flyersin Luke Schennin kanssa. Robins ehti urallaan kiertää Englannin, Slovenian ja Itävallan sarjat ennen ensimmäistä peliään NHL:n puolella.

Kolmannen erän alussa Rask ohitettiin ensimmäisen kerran, kun Jakub Voracekin kääntolaukaus pomppasi onnekkaasti Sean Couturierin kautta sisään. Bruins onnistui kuitenkin ratkaisemaan ottelun vajaa kaksi minuuttia ennen erän päätöstä. Puolustaja Adam McQuaidin maila katkesi laukaisuhetkellä, mutta se ei haittanut kun kiekko kimpoili Chris Kellylle, joka ratkaisi ottelun Bruinsin hyväksi.

Raskille riitti 19 torjuntaa kauden avausottelussa. Vieraiden maalilla Steve Mason ehti kiekon tielle 31 kertaa. Bruinsin ruotsalaishyökkääjä Carl Söderberg sai syöttöpisteen kumpaankin joukkueensa osumaan.

Canucks ja Sharks myös voittoihin

Vancouver Canucks haki kaksi pistettä Calgary Flamesin kotiluolasta maalein 4-2. Canucksilta maalinteossa onnistuivat Alexandre Burrows, Zack Kassian, Radim Vrbata sekä Henrik Sedin. Kotijoukkue Flamesin maaleista vastasivat Paul Byron ja Jiri Hudler.

Kesän vapailta markkinoilta hankitut Ryan Miller ja Jonas Hiller nähtiin kanadalaisjoukkueiden maaleilla. Miller torjui 23 kertaa uransa ensimmäisessä ottelussa Canucksin maalivahtina ja Hillerille kertyi vastaavasti 29 torjuntaa Flames-debyytissään. Karri Rämö toimi ottelussa Flamesin luukkuvahtina.

Los Angelesissa kausi aloitettiin juhlallisesti Stanley Cup -mestaruusviirin nostamisella kattoon. Paikallisvastustaja San Jose Sharks oli kuitenkin tyly vieras Los Angeles Kingsille ja voitti ottelun puhtaasti 4-0.

KooKoosta tuttu hyökkääjä Tommy Wingels onnistui ottelussa kahdesti. Muista maaleista vastasivat Patrick Marleau ja Matthew Nieto. Antti Niemi sai tililleen heti nollapelin torjuttuaan Sharksin maalilla kaikki 34 Kingsin laukausta. Kotijoukkueen Jonathan Quick ehti torjua 23 kertaa ennen kuin hänet vaihdettiin toisella erätauolla Martin Jonesiin. Jonesille kertyi kolmannessa erässä vain kolme torjuntaa, muttei ainuttakaan takaiskumaalia.

TORONTO - MONTREAL 3-4
BOSTON - PHILADELPHIA 2-1
CALGARY - VANCOUVER 2-4
LOS ANGELES - SAN JOSE 0-4