Näin Leijonat etenisi vielä välieriin

MAAJOUKKUE / Uutinen
Nyt tarvitaan maaleja. Paljon. Myös Ruotsille.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Vaikka Suomi on kahden ottelun jälkeen vielä nollakerhossa, jatkomahdollisuudet eivät ole täysin menetettyjä. Maksimaalisten Ruotsilta tulevien apujen lisäksi Leijonilta vaadittaisiin vähintään kolmen maalin voittoa Venäjästä.

Leijonien teoreettinen sauma edetä välieriin toteutuisi skenaariolla, jossa Ruotsi voittaa B-lohkon puhtaalla pelillä ja takana Pohjois-Amerikka, Venäjä ja Suomi ovat kaikki tasoissa kahdessa pisteessä. Se vaatisi sitä, että Ruotsi voittaa viimeisessä ottelussaan Pohjois-Amerikan joukkueen varsinaisella peliajalla keskiviikkoiltana ja Suomi Venäjän niin ikään varsinaisella peliajalla torstai-iltana.

Tällöin vertailtaisiin Pohjois-Amerikan, Venäjän ja Suomen voittoja, jotka olisivat tasan. Näin ollen ratkaisevaksi tekijäksi nousisi koko lohkon maaliero. Se on tällä hetkellä Pohjois-Amerikalla +2, Venäjällä 0 ja Suomella -5.

Jos Ruotsi voittaisi Pohjois-Amerikan yhdellä maalilla, Suomen pitäisi voittaa Venäjä kuudella tai seitsemällä maalilla.

Jos Ruotsi voittaisi Pohjois-Amerikan kahdella maalilla, Suomen pitäisi voittaa Venäjä viidellä tai kuudella maalilla.

Jos Ruotsi voittaisi Pohjois-Amerikan kolmella maalilla, Suomen pitäisi voittaa Venäjä neljällä tai viidellä maalilla.

Jos Ruotsi voittaisi Pohjois-Amerikan neljällä maalilla, Suomen pitäisi voittaa Venäjä kolmella tai neljällä maalilla.

Jos Ruotsi voittaisi Pohjois-Amerikan viidellä tai useammalla maalilla, Suomen pitäisi voittaa Venäjä kolmella maalilla.

Jos kahden joukkueen maaliero on tasan, ratkaisee tehtyjen maalien määrä. Pohjois-Amerikka on tehnyt tähän mennessä kuusi maalia enemmän kuin Suomi, joten käytännössä Leijonat tarvitsee ylläolevista vaihtoehdosta sen isomman voiton.

» Lähetä palautetta toimitukselle