Forsbergista Predator

NHL / Uutinen
NHL:n tämän kauden siirtomarkkinat käyvät kuumina ja tähän mennessä nimekkäin kauppa tehtiin Nashville Predatorsin ja Philadelphia Flyersin välillä. Pitkään siirtohuhujen kohteena ollut Flyers-kapteeni Peter Forsberg siirtyy kantrikaupunkiin ja Flyers saa miehestä tuntuvan korvauksen joukkueen tulevaisuuden kannalta.

Philadelphiaan siirtyvät puolustaja Ryan Parent ja fyysinen laitahyökkääjän Scottie Upshall. Lisäksi Flyers saa Predatorsin ensimmäisen ja kolmannen kierroksen varausoikeudet tulevan kesän NHL-draftiin.

Parent, 19, on Nashvillen ykköskierroksen varaus kesän 2005 draftista. Hän pelaa tällä hetkellä OHL-liigassa Guelph Stormin riveissä ja on edustanut Kanadaa kaksissa edellisissä nuorten MM-kisoissa.

Upshall, 23 on puolestaan Nashvillen ykköskierroksen varaus kesältä 2002. Laitahyökkääjä on kärsinyt tällä kaudella loukkaantumisista ja pelannut vain 14 NHL-ottelua. Niissä on syntynyt 2+1=3 tehopistettä.

Forsberg on tällä kaudella taistellut jälleen loukkaantumisia vastaan ja tehnyt 40 ottelussa 11+29=40 tehopistettä. Forsberg tuo NHL:n runkosarjaa johtavaan Nashvilleen erityisesti kaivattua pudotuspelikokemusta. Ruotsalaisella on enemmän tehopisteitä NHL:n pudotuspeleistä (162) kuin koko Predatorsin joukkueella yhteensä (155).

Kaudella 1994-95 Forsberg voitti Calder Trophyn NHL:n parhaana tulokkaana ja kaudella 2002-03 mies voitti NHL:n pistepörssin 106 tehopisteellä. Samalla kaudella Forsberg sai koko liigan arvokkaimmalle pelaajalle myönnettävän Hart Trophyn. Stanley Cupin Forsberg voitti Coloradon riveissä vuosina 1996 ja 2001.

» Lähetä palautetta toimitukselle