Flyers ostaa pudotuspelisankarinsa sopimuksen ulos

NHL / Uutinen
Brieren aika Flyersissa päättyy.
Kuva © Getty Images
Philadelphia Flyers ostaa Daniel Brieren sopimuksen ulos pudotuspelien päätyttyä.

Palkkakattonsa kanssa vaikeuksissa oleva Philadelphia Flyers ostaa Daniel Brieren sopimuksen ulos pudotuspelien päätyttyä. Ulososton saa NHL:n sääntöjen mukaan suorittaa 48 tuntia ratkaisevan finaalin jälkeen.

Brieren sopimusta on jäljellä kaksi vuotta. Palkkakattoa sopimus rasittaisi ilman ulosostoa 6,5 miljoonaa dollaria per kausi, siinä missä todellista palkkaa on jäljellä viisi miljoonaa. Ulososton myötä sopimus maksaa Flyersille 3,3 miljoonaa dollaria, joka on maksettava seuraavien neljän vuoden aikana.

Brierestä tulee samalla rajoittamaton vapaa agentti, joka saa solmia uuden sopimuksen haluamaansa muuhun seuraan.

Briere siirtyi Flyersiin alkujaan vuonna 2007 Buffalo Sabresista. Tuolloin solmitun sopimuksen kokonaiskesto oli kahdeksan vuotta ja 52 miljoonaa dollaria.

Kulunut kausi oli 35-vuotiaan Brieren heikoin Flyersissa, sillä tuloksena oli vain kuusi maalia ja 16 tehopistettä. 15-vuotisella urallaan Briere on iskenyt vähintään 30 maalia neljä kertaa. Kovimmillaan Briere on ollut pudotuspeleissä, joissa saldona on peräti 109 pistettä 108 ottelussa. Ennen tämän kevään pudotuspelejä Briere oli kolmen edelliskauden pudotuspelipisteet ynnättynä NHL:n tehokkain.

Kevään 2010 finaalijoukkueessa Flyersissa kanadalainen kerästi yhteensä 30 tehopistettä pudotuspelien 23 ottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle