Bourquen hattutemppu varmisti paluun New Yorkiin

NHL / Uutinen
Onko tämä kauden viimeinen vilkutus vai palataanko Montrealiin vielä?
Kuva © Getty Images
Montreal Canadiens piti pintansa kotikentällään ja otti itäisen konferenssin finaalin viidennen pelin voiton nimiinsä. Ottelussa mätettiin yhteensä yksitoista maalia.

Montreal Canadiens pystyi voittamaan itäisen konferenssifinaalin viidennen ottelun New York Rangersia vastaan maalein 7-4 ja kaventamaan otteluvoittojen tilanteeksi 3-2 Rangersille. Canadiens meni ottelussa johtoon ylivoimalla jo vajaan kahden minuutin kohdalla. Alex Galchenyuk ohjasi maalin edestä P.K. Subbanin kovan, suoraan syötöstä tulleen laukauksen ohi Henrik Lundqvistin.

Rangers löi ottelun tasoihin ensimmäisen erän puolivälissä. Edellisestä kamppailusta leukamurtumansa takia poissa ollut Derek Stepan iski illan ensimmäisen maalinsa. Stepanin rannelaukaus yllätti Dustin Tokarskin Canadiensin maalilla. Tasatilanne kuitenkin kesti vain minuutin ja neljäkymmentä sekuntia, kun Tomas Plekanec pöllytti rannelaukauksellaan maaliverkkoa ja vei Canadiensin 2-1-johtoon.

Toisen erän alkupuoliskolla näytti siltä, että Canadiens karkasi Rangersilta jo ratkaisevasti, kun joukkue pystyi kahdella lisämaalilla hankkiutumaan jo 4-1-johtoon ennen kuin ottelu oli puolivälissäkään. Maaleista vastasivat Max Pacioretty ja Rene Bourque. Canadiensin 4-1-johto suli kuitenkin olemattomiin vajaassa neljässä ja puolessa minuutissa, kun ensin Rick Nash tekaisi ottelun ainokaisensa, Stepan toisena ja lopuksi Chris Kreider heilutti maaliverkkoja ylivoimalla.

Tasatilanteessa 4-4 kerittiin pelata 58 sekuntia kunnes Bourque vei Canadiensin jälleen johtoasemaan ottelun toisella maalillaan. Tämä maali osoittautui myös ottelun voittomaaliksi. Kolmannessa erässä Bourque viimeisteli vielä hattutemppunsa, ja David Desharnais kaunisteli 7-4-lukemiin, kun Rangersin maali oli ilman veräjänvartijaa.

Bourquen kolmen maalin ohella illan tehokkaita pistemiehiä olivat Rangersin Kreider tehoilla 1+3 ja Canadiensin Andrei Markov 3 syöttöpisteellä. Maalivahdeilla ei ollut paras iltansa. Lundqvist vaihdettiin maaliltaan pois ottelun puolivälissä, kun miehellä oli 14 torjuntaa 18 laukauksesta. Tilalle tullut Cam Talbot torjui kahdeksasta laukauksesta kuusi. Tokarskia kohti lauottiin 27 kertaa, joista 23 kertaa mies torjui vedon.

Ottelusarjan kuudes ottelu pelataan New Yorkissa torstain ja perjantain välisenä yönä.

MONTREAL-NY RANGERS 7-4 (Rangers johtaa ottelusarjaa 3-2)