SHL:n finaalipari on selvillä – Skellefteå AIK ja Växjö Lakers kohtaavat kolmatta kertaa finaalissa

SHL / Uutinen
Emil Larmi on pelannut Växjö Lakersin paidassa 13 pudotuspeliottelua.
Kuva © Timo Savela
SHL:n finaalipari saatiin selville tiistai-iltana, kun Skellefteå AIK kaatoi vieraskaukalossa Örebro HK:n maalein 1–0 ja vei ottelusarjan nimiinsä voitoin 4–2. Finaalissa vastaan asettuu Växjö Lakers.

Växjö Lakers ja Skellefteå AIK olivat myös runkosarjan kaksi parasta joukkuetta. Finaalissa seurat kohtaavat kolmannen kerran 2010-luvulla. Edellinen kohtaaminen nähtiin kaudella 2015–16, jolloin Växjö voitti mestaruuden.

Välierässä Emil Larmin, Miika Koiviston ja Kalle Kossilan edustama Växjö kaatoi Jere Innalan ja Petteri Lindbohmin Frölunda HC:n voitoin 4–2. Samoihin lukemiin päättyi myös toinen välieräsarja, jonka päätteeksi Jani Lajusen, Rasmus Rissasen, Kristian Näkyvän ja Robert Leinon edustaman Örebro HK:n kausi päättyi.

Finaalissa nähdään myös Frans Tuohimaa, joka siirtyi Skellefteån riveihin kesken kauden. Pudotuspeleissä torjuntavastuun on kantanut kuitenkin entinen Ässät-vahti Linus Söderström, joka on tähän mennessä torjunut pudotuspeleissä peräti viisi nollapeliä. Saldo sivuaa edesmenneen Stefan Livin nollapeliennätystä.

Växjö on voittanut 2010-luvulla SHL:n mestaruuden kolmesti. Skellefteån vastaava saldo on kaksi mestaruutta, mutta toisaalta joukkue oli kuutena kautena peräjälkeen finaalissa vuosina 2010–16. Kahtena edellisenä vuonna joukkue on pudonnut ennen mitalipelejä.

Kevään finaalisarja polkaistaan käyntiin lauantaina kello 16.15 Växjössä. 

» Lähetä palautetta toimitukselle