Mestis-pudotuspelit: Vakuuttava IPK tehoili huolimattoman Ketterän kustannuksella ja nappasi toisen kiinnityksen

MESTIS / Uutinen
Viljam Sandvik taklattiin ulos ottelusta.
IPK nappasi toisen kiinnityksen Mestiksen mestaruuteen kaatamalla Ketterän kotonaan lukemin 4−1. Ottelun lopulla nähtiin ikävä tilanne, jossa IPK:n Viljam Sandvik loukkaantui.

IPK ja Ketterä kohtasivat loppuunmyydyn kotiyleisön edessä Iisalmessa ottelussa, jossa oli mahdollisuus nousta takaisin kuskin paikalle sarjassa. Ottelu tarjosi viihdyttävää finaalikiekkoa ja paljon maaleja, mutta ylilyönneiltäkään ei vältytty.

IPK–Ketterä 4−1 (Otteluvoitot 2–1): Nopea ja tehokas IPK tukahdutti Ketterän − Haaparannan ylilyönti jätti ikävän maun otteluun

Avauserä koitokseen ei tarjonnut maaleja tai muita tilastomerkinöjä Kalle Heleniuksen kampitusrangaistusta lukuun ottamatta. Peli jäällä oli kuitenkin aktiivista ja joukkueet laukoivat paljon. Kummallekin maalivahdille merkattiin erään 12 torjuntaa. Etenkin isännät pelasivat erän kevyellä jalalla rakentaen muutamia maalipaikkoja, mutta Ketterä sai tukahdutettua isäntien hyökkäyspelin etenkin keskikaistalta.

Tulostaululle ensimmäisenä ennätti kuitenkin IPK. Mikko-Matti Paakkola sutaisi kiekon verkkoon ohi Santeri Lipiäisen, vaikkakin kiekko näytti lipuvan maaliin etutolpan juuresta helpon näköisesti Paakkolan kääntölaukauksen jälkeen.

Maali antoi vielä lisävirtaa isännille, ja Juuso Arola tinttasi mustakeltaiset jo kahden maalin johtoon vain 46 sekuntia myöhemmin pakottaen Ketterän käyttämään aikalisänsä. Vieraiden paketti ei kuitenkaan pysynyt kasassa, vaan IPK painoi kaasua pohjaan.

Isäntien tehoketju ja pudotuspelien kärkikolmikon muodostava vitja Ludwig PerssonAlex BerardinelliAustin Alger osui jälleen kotijoukkueelle, tällä kertaa ylivoimalla. Alger pelasi tutun kuvion mukaisesti kiekon vastakkaiselle b-pisteelle, josta Persson laukoi kohti maalia Berardinellin ohjatessa kiekon nuottaan.

Toisessa erässä nähtiin ikävä tilanne, kun Ketterän Valtteri Viirret sai IPK-pelaajan korkealle nousseen luistimen kärjen kasvoihinsa. Viirret poistui nopeasti kaukalosta, mutta palasi takaisin kolmanteen erään uudella pelipaidalla ja huuli paikattuna.

Päätöserässä Ketterä näytti saavan hieman otetta kiinni pelin kulusta, ja Mikko Haaparanta toi vieraat kahden maalin päähän. Haaparanta kuitenkin romahti toivontuojasta nollaksi ottelun lopulla hänen taklattuaan Viljam Sandvikia suoraan päähän keskialueella pelin ollessa muualla. Tuomaristo tarkasteli tilannetta videolta lähettäen hyökkääjän aikaiseen suihkuun ottelun loppupuolella.

Viiden minuutin alivoima kuitenkin näytti piristävän Ketterää pelillisesti, ja imatralaisryhmä kävi lähellä toista kavennusosumaa. Kiekko ei kuitenkaan päätynyt ohi erinomaisesti torjuneen Oskari Parviaisen, ja Santeri Suomalainen iski viimeisen naulan arkkuun tyhjään Ketterä-maaliin neljä sekuntia ennen loppua.

Ottelusarja jatkuu lauantaina Imatralla, ja IPK:lla on mahdollisuus napata katkon paikka viidenteen otteluun Iisalmessa ensi tiistaina.