Mestis-pudotuspelit: IPK punnersi jännityskamppailusta finaalipeleihin

MESTIS / Uutinen
Ludwig Persson nousi ratkaisuottelun hahmoksi kahdella täysosumallaan.
Kuva © Juha Alamaki
IPK:n ja Hermeksen välinen välieräsarja sai arvoisensa huipennuksen. Ottelu eteni maalin pelinä aivan viime minuuteille saakka, kunnes iisalmelaisisännät iskivät viimeisen niitin ylivoimalla.

IPK–Hermes 4–2 (Otteluvoitot 4–3): Erikoistilannemaalit pääroolissa Iisalmessa − IPK väänsi ratkaisuottelussa voittoon

IPK näytti jo karkaavan Iisalmen lauantai-illassa, kun se meni toisessa erässä nopeaan tahtiin 3−1-johtoon. Kapealla ryhmällä liikenteessä ollut Hermes kuitenkin taisteli sitkeästi itsensä vielä päätöserässä maalin päähän, mutta lopulta kiri katkesi Sisu Yliniemen viisi minuuttia ennen loppua korkeasta mailasta saamaan 2+2-minuutiseen, jonka aikana IPK iski ratkaisevan 4−2-maalin.

Kamppailun alku mentiin iisalmelaisten tahdissa isäntien painaessa peliä Hermeksen päätyyn. Ottelun ensimmäisellä ylivoimalla IPK siirtyi johtoon, kun Juuso Arolan siniviivalaukaus yllätti Visa Vedenpään. Hermeskin alkoi erän edessä saamaan pelin juonesta kiinni ja rakensi omat paikkansa maalintekoon, mutta ei onnistunut ohittamaan Oskari Parviaista iisalmelaisveräjällä.

Hermeksen pirteä peli-ilme säilyi toiseenkin erään. Kokkolalaisryhmä aiheutti ajoittain suuriakin vaikeuksia isännille ja Parviaista tolppien välissä testattiin kunnolla. Erän alun ylivoimalla vierailijat myös tasoitti ottelun Topias Liljamon hienolla suoraan syötöstä lähteneellä laukauksella.

Kokkolalaisten riemua kesti kuitenkin vain 27 sekunnin verran, sillä heti seuraavassa vaihdossa IPK:n tehokas ulkomaalaisketju rokotti Ludwig Perssonin viimeisteltyä läpiajosta 2−1-osuman. Muutamaa minuuttia myöhemmin karhupaidat lisäsivät johtoaan, kun jäähyaitiosta vapautunut Ville Puhakka pääsi nokikkain Vedenpään kanssa ja sivalsi isännät kahden maalin karkumatkalle.

Taistelu jatkui tasaisena kolmannessa erässä. Eemeli Takala survoi kokkolaisryhmän maalin päähän kymmenisen minuuttia ennen loppua ylivoimalla ja Hermeksellä oli sen jälkeen paikat tasoittaakin ottelu, mutta Parviainen jatkoi vahvoja otteita maalillaan.

Kirivaihe katkesi kokkolalaisten kannalta epäonnisesti, sillä Yliniemen maila osui laukauksen jälkeen Valtteri Kakkosen kasvoihin ja siitä hänelle tuomittiin videotarkistelun jälkeen 2+2-minuuttinen. Ensimmäisen rangaistuksen aikana iisalmelaisryhmä ei tulosta saanut aikaan, mutta jälkimmäinen ehti vanhentua vain puoli minuuttia ennen kuin Persson ohjasi ylivoimahyökkäyksen päätteeksi 4−2-loppulukemat Austin Algerin tarjoilusta ohi toisessa erässä maalille vaihdetun Jesse Haukan.

IPK jatkaa voiton myötä Ketterän vastustajaksi finaaleihin, jotka alkavat maanantaina Iisalmessa. Hermes puolestaan kamppailee pronssimitaleista Kiekko-Espoon vieraana keskiviikkona.