Itävaltalaisseura EHC Lustenau nappasi suomalaiskolmikon riveihinsä

Muut Sarjat / Uutinen
Vili Kukkola on jatkaa kauttaan Itävallassa.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
AlpsHL-sarjaa pelaava EHC Lustenau vahvisti rivejään kolmella suomalaispelaajalla heti vuoden vaihduttua.

Itävallan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla AlpsHL:ssä pelaava EHC Lustenau on tehnyt loppukauden sopimukset kolmen Suomessa alkukauden kiekkoilleen pelaajan kanssa. Itävaltaan siirtyivät Hermeksen U20- sekä Mestis-joukkueissa ja Suomi-sarjan JHT:ssa lainalla käväissyt Ville-Pekka Pietilä, Kärppien U20-joukkueen kapteeni Aleksi Pakaslahti, ja KOOVEEssa Mestistä pelannut Vili Kukkola

Pakaslahti on pelipaikaltaan puolustaja, Pietilä ja Kukkola ovat puolestaan hyökkääjiä. Suomalaiset ovat päässeet uudessa joukkueessaan hyvin tehojen makuun. Pietilä on kirjauttanut kahdessa pelaamassaan ottelussa tehot 0+3. Pakaslahti ja Kukkola ovat ehtineet pelata vasta yhden ottelun, jossa Pakaslahti antoi yhden maaliin johtaneen syötön ja Kukkola viimeisteli kaksi osumaa.

"Leijonien" historiasta löytyy suomalaisväriä, sillä seuran kaikkien aikojen pistetilaston ykkösenä on 2000-luvun vaihteen molemmin puolin Liigassa HPK:ssa ja Pelicansissa pelannut Toni Saarinen. Saarinen pelasi Lustenaussa yhteensä 11 kautta ja keräsi 360 ottelussa pisteet 202+502=704. Parhaalla kaudella 2007−2008 32 ottelua tuotti pisteet 27+73=100.

Tällä kaudella Lustenau on 16 joukkueen sarjassa sijalla 12. 

» Lähetä palautetta toimitukselle