Ilves vahvistaa takalinjojaan AHL-puolustajalla – Adam Clendening loppukaudeksi Tampereelle

LIIGA / Uutinen
Clendening on pelannut myös Yhdysvaltojen maajoukkueessa.
Kuva © Samuli Huikuri
Ilves ja puolustaja Adam Clendening ovat sopineet loppukauden mittaisen sopimuksen. Yhdysvaltalaispuolustaja liittyy joukkueen vahvuuteen maanantaina.

Yhdentoista kauden ajan Pohjois-Amerikan ammattilaissarjoissa pelannut Adam Clendening saapuu ensimmäistä kertaa Eurooppaan. Loppukauden mittaisen sopimuksen Ilveksen kanssa solminut 30-vuotias puolustaja on jo saapunut Tampereelle.

Urallaan AHL:ssä yli 500 ottelun aikana tehoja on syntynyt 49+269=318 ja NHL:ssäkin takana on 90 runkosarjaottelua tehoin 4+20. Vuoden 2011 NHL-varaustilaisuuden toisella kierroksella varattu yhdysvaltalainen edusti viime kaudella AHL-seura Rockford IceHogsia ollen myös seuran varakapteeni.

Maajoukkueessa Clendening voitti MM-pronssia vuonna 2021 ja alle 18-vuotiaiden MM-kultaa vuosina 2009 ja 2010.

– Meillä on ollut suunnitelma yhden puolustajan hankkimiseksi, ja Adamin NHL-koeajan päätyttyä ilman sopimusta pääsimme työstämään hänen siirtoaan Ilvekseen, sanoo urheilujohtaja Timo Koskela.

– Adam tuo joukkueeseemme monenlaista osaamista. Hänen pelinäkemyksensä, syöttötaitonsa ja laukauksensa ovat erinomaisia, Koskela jatkaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle